«Επειδή η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής θέσης χαρακτηρίζεται χώρα τράνζιτ. Ναρκωτικά πηγαίνουν στις χώρες πλησίον μας, είτε στην Τουρκία είτε όταν δεν υπάρχουν πράγματα, ναρκωτικά δηλαδή στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταφέρονται από εδώ οδικώς στις χώρες αυτές. Αυτήν την στιγμή η τιμή της κοκαΐνης στην Ελλάδα αν θα έβγαινε ένα κιλό να πουληθεί όπως είναι στην χονδρική που λέμε είναι 25 με 27 χιλιάδες ευρώ το κιλό, σίγουρα αν θα έμενε εδώ θα υπήρχε νόθευση, σίγουρα το ένα κιλό θα γινόταν τρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 48χρονος από την Αλβανία που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης, είχε κατηγορηθεί το 2017  ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που παρασκεύαζε Captagon, γνωστά ως χάπια των τζιχαντιστών σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo. Βασικό μέλος του κυκλώματος και ένας 64χρονος Έλληνας,  γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo». Φέρεται να ήταν ο άνθρωπος του καρτέλ στη Λατινική Αμερική ενώ είχε συλληφθεί το 2012 στην Κόστα Ρίκα για τρομοκρατία.

Επί μήνες το κύκλωμα βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Οι υπηρεσίες που συμμετείχαν είχαν καταφέρει να βάλουν μέσα έναν μυστικό πράκτορα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο, έχοντας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για το στίγμα του φορτίου και τη σύλληψη των ναρκέμπορων.

Ανάμεσα σε κατεψυγμένα καλαμάρια, σε εμπορευματοκιβώτιο στον Πειραιά, εντόπισαν οι Αρχές και δεύτερο φορτίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εμφανίστηκε κάποιος για την παραλαβή του. Μέχρι στιγμής το 2ο φορτίο με τα 160 κιλά της κοκαΐνης χαρακτηρίζεται ως ορφανό με τις ελληνικές αρχές να προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για το ίδιο καρτέλ το οποίο μετέφερε τα 210 κιλά από τον Ισημερινό μέσω του Παναμά. Για το δεύτερο φορτίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

enikos.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!