Τελικά ο στόχος της απερχόμενης προέδρου της ΕΙΝΗ και του ψηφοδελτίου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ να ακυρώσουν τις εκλογές, για να αποκλείσουν τους αγροτικούς γιατρούς και να κερδίσουν προεκλογικό χρόνο, βρήκε συμπαραστάτες και επετεύχθει. Επετεύχθει διότι ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ  και ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, υποχώρησαν στις παράλογες και ανήκουστες απαιτήσεις της απερχόμενης προέδρου και του ψηφοδελτίου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ, για ακύρωση των εκλογών χωρίς κανένα νομικό ή λογικό έρισμα.

Στην χθεσινή 2η διαπαραταξιακή συνάντηση (στην 1η το Σάββατο 11-12  δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ) αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των 3 άλλων ψηφοδελτίων, μειοψηφούσης της ΔΗΠΑΚ, η ακύρωση των εκλογών και η εκ νέου διενέργεια τους στις 24 Γενάρη. Μετάθεσαν αυθαίρετα 1,5 μήνα την ημερομηνία των εκλογών ακυρώνοντας τις 3 πραγματοποιημένες γενικές συνελεύσεις. Συμφώνησαν  την επανάληψη  των 3 γενικών συνελεύσεων, που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί χωρίς να προσβληθεί η εγκυρότητά τους, για εκλογή νέας εφορευτικής επιτροπής στο ΠΓΝΙ και ΜΟΝΟ!!!

Φανερός κοινός στόχος της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, είναι το κέρδισμα προεκλογικού χρόνου για να προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν ψηφοδέλτια. Διότι στην πρόταση της ΔΗΠΑΚ για συνέχιση των εκλογών με τα ίδια κατατεθειμένα ψηφοδέλτια με άλλη εφορευτική επιτροπή, η αντίδρασή τους ήταν  «σαν  να τους διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα».

Όλες οι προτάσεις της ΔΗΠΑΚ, για αποφυγή της παράλογης ακύρωσης των εκλογών και απεγκλωβισμό από τις αναίτιες καθυστερήσεις, απορρίφθηκαν ατεκμηρίωτα από τις άλλες δυνάμεις.. Αρνήθηκαν την αξιοποίηση μελών των εφορευτικών επιτροπών από τα άλλα νοσοκομεία στο ΠΓΝΙ,αρνήθηκαν την άμεση διενέργεια της 3ης μόνο συνέλευσης για εκ νέου εκλογή εφορευτικής επιτροπής και εκλογές πριν την λήξη του έτους.

Η ακύρωση των εκλογών και η μετάθεσή τους, στο νέο έτος ανοίγει την πόρτα στον νόμο Χατζηδάκη (συνδικαλιστικό φακέλωμα, ηλεκτρονική ψηφοφορία κ.α.)που έχει ισχύ από τις αρχές του 2022. Παρά την δέσμευση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για μη συμμόρφωση στον νόμο Χατζηδάκη , η αξιοπιστία τους έχει πλέον χαθεί.

Αποκαλύφθηκε επίσης η συμφωνία ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για εκλογικό αποκλεισμό των αγροτικών ιατρών των περιφερειακών ιατρείων (που ανήκουν ούτως ή άλλως στα ΚΥ), με επιχείρημα τον παράλογο και ανήκουστο διαχωρισμό τους από τους αγροτικούς γιατρούς των ΚΥ Η μεν απερχόμενη πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, δήλωσε αμετακίνητη στον διαχωρισμό αγροτικών ιατρών ΚΥ και Π.Ι.,  η δεΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με «κούφια συνδικαλιστική τρίπλα» πρότεινε να αποφασιστεί η συμμετοχή τους ή αποκλεισμός τους, από τις νέες γενικές συνελεύσεις ΜΟΝΟ του ΠΓΝΙ, δηλαδή πετάνε το μπαλάκι του αποκλεισμού στους συναδέλφους του ΠΓΝΙ !!!
Κι αυτό παρά την απόφαση της ΟΕΝΓΕ για συμμετοχή όλων των γιατρών, και των αγροτικών ιατρών των Π.Ι. , στις εκλογές των ενώσεων.

Αναρωτιώμαστε, η επιμονή στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των αγροτικών γιατρών που δεν έχουν άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο ή δευτεροβάθμια ομοσπονδία όπως η ΟΕΝΓΕ, για να εκφραστούν συνδικαλιστικά, ποιο δημοκρατικό αίτημα ικανοποιεί ; Διότι το μόνο που κάνει είναι να αφήνει εκτός συνδικαλιστικής κάλυψης στην πιο δύσκολη περίοδο, τους πιο αδύναμους συναδέλφους και να διασπά την ενότητα των ιατρών του ΕΣΥ στην Ήπειρο

Σκεφτείτε συνάδελφοι, ότι τον αποκλεισμό των αγροτικών ιατρών από κάθε συνδικαλιστικό φορέα τον μεθοδεύουν εκείνοι οι συνδικαλιστές, για τους οποίους είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα να συμμετέχουν και να διαμορφώνουν συσχετισμούς σε 2 φορείς: και στους συλλόγους εργαζομένων των νοσοκομείων και στην ΕΙΝΗ. Αυτή είναι η αντίληψη συνδικαλιστικής δημοκρατίας που έχουν.

Άλλωστε, η ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ, στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχει  η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΙΝΗ, έχει καταψηφίσει δεκάδες φορές μαζί με την ΔΑΚΕ τον αποκλεισμό των 650 συμβασιούχων και των 200 ειδικευομένων ιατρών από τις εκλογές του συλλόγου ΠΓΝΙ.  Όμως, κάτω από την πίεση και των δυνάμεων της ΔΗΠΑΚ, τελικά χιλιάδες συμβασιούχοι γιατροί σε όλες τις ενώσεις ιατρών και στους συλλόγους εργαζομένων, έχουν ισότιμα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κι αυτό έγινε μετά από την αγωνιστική πίεση των συμβασιούχων χωρίς να έχει προηγηθεί αλλαγή καταστατικού, το οποίο επικαλούνται η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, αλλαγή η  οποία προϋποθέτει συνέλευση με τα ¾ των γιατρών της κάθε ένωσης, πράγμα αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά την αστεία κατηγορία της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ περί τρομοκράτησης της εφορευτικής από την ΔΗΠΑΚ, επειδή όλοι γνωριζόμαστε υπάρχει μόνο μια εξήγηση: ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ. Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει οι πολιτικοί τους φορείς ως κυβερνήσεις και στους υγειονομικούς.

Κάποιοι θέλανε και θέλουν την ΕΙΝΗ και την ΟΕΝΓΕ γραφειοκρατικό μηχανισμό συνδικαλιστών παραγόντων, άνευρη χωρίς μαζικές και αγωνιστικές δράσεις. Οι γιατροί που συσπειρωνόμαστε στην  ΔΗΠΑΚ νιώθουμε περήφανοι που με την ΔΗΠΑΚ στο τιμόνι της ΟΕΝΓΕ, 1ον  η ομοσπονδία έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο υπεράσπισης των υγειονομικών και της υγείας του λαού μέσα στην πανδημία και 2ον ενώσεις όπως η ΕΙΝΗ,  αναγκάστηκαν με την πίεση της ΔΗΠΑΚ να πάρει θέση σε κάθε  ζήτημα που ανέκυψε.

Εμείς δεσμευτήκαμε και χτες, δεσμευόμαστε και σήμερα ότι δεν θα προσβάλλουμε την χωρίς κανένα έρισμα ακύρωση των εκλογών. Κι αυτό διότι θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία και να συνεχιστεί η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ μεταξύ των συναδέλφων: ΤΙ ένωση και TI ομοσπονδία  χρειαζόμαστε μπροστά στις νέες εξελίξεις μιας συνειδητά εγκληματικής πολιτικής  στην διαχείριση της πανδημίας του covid ΑΛΛΑ και της «παράλληλης πανδημίας» των ασθενειών non covid.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούνε στην ΔΗΠΑΚ, να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της, να ακυρώσουν στην πράξη τις δηλητηριώδεις μεθοδεύσεις των εκπροσώπων του  κυβερνητικού-εργοιδοτικού συνδικαλισμού. Μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν μόνο τον αντίπαλο,  ο οποίος  είναι η πολιτική παραπέρα εμπορευματοποίησης της Υγείας και μετατροπής των γιατρών σε γρανάζια νοσοκομείων και ΚΥ- επιχειρήσεων. Πολιτική την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια, σε μια σκυταλοδρομία ακριβείας και διαρκείας, όλες οι κυβερνήσεις που γνωρίσαμε.

ΥΓ Όσο για τις αναφορές στην ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, ότι η ΔΗΠΑΚ ήταν απούσα από τις διεργασίες της ΕΙΝΗ αλλά και για απέχθεια στα κόμματα, τη στιγμή που η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του ΚΙΝΑΛ και πρώην υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, «κλαίνε και πέτρες από τα γέλια», όχι μόνο οι γιατροί!!

 

ΔΗμοκρατική  ΠΑνεπιστημονική  Κίνηση  Ιατρών –  ΔΗΠΑΚ

   ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!