Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων της περιοχής, και όπως μαθαίνουμε και πανελλαδικά, ζητάνε από τους διευθυντές των κλινικών να καταρτίσουν προγράμματα διακομιδών διασωληνωμένων ασθενών από όλους τους γιατρούς, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, αρκεί να έχουν κλείσει 6 μήνες ως ειδικευόμενοι. Ενεργοποιούν το άρθρο 93 του νόμουν.48./2021 περί διακομιδών διασωληνωμένων ασθενών.

Πρόκειται για ομολογία πλήρους κατάρρευσης του συστήματος που ο υπουργός διαβεβαίωσε και σήμερα ότι “αντέχει”. Καταργούν με μία απόφαση τις ειδικότητες της αναισθησιολογίας, εντατικολογίας!

Με ποιά λογική ακολουθείται αυτή η τακτική, τη στιγμή που οι έχουμε γίνει κομμάτια για να καλύψουμε κάθε πιθανό πόστο των νοσοκομείων (εμβολιαστικό κέντρο, κλινικές, ΤΕΠ, ΤΕΠ covid, covid κλινικές, κτλ) , πολλές φορές ακόμα και διαφορετικών νοσοκομείων;

Ποιος παίζει με τις ζωές μας, την ασφάλεια των συναδέρφων και των ασθενών;

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση μας στη επικείμενη εφαρμογή του κατάπτυστου άρθρου και ζητάμε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων την μη εφαρμογή του.

Όλοι οι συνάδελφοι να εκφράσουν την αντίθεση τους με όλους τους τρόπους, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, με υπογραφές ανά κλινική. Άμεσα να ενισχυθούν ΟΛΑ τα νοσοκομεία της περιοχής με αναισθησιολόγους και εντατικολόγους, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων και να διενεργούνται οι διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Το πού θα βρεθούν οι συνάδελφοι, είναι γνωστό.

Από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής επιμελητών των ΥΠΕ, προκύπτει πως οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί (π.χ. ενδεικτικά μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και για 1 θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21).

Επίσης, δεκάδες έμπειροι συνάδερφοι απασχολούνται στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.

Ας ψάξουν καλύτερα όσοι «ενδιαφέρονται»

και ας αφήσουν τα παραμύθια ότι «γιατροί δεν υπάρχουν» !

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!