Το 3ο Πανελλήνιο Βραβείο Εικαστικής Δημιουργίας απονεμήθηκε στη μαθήτρια του Α2 Λυκείου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων Σαββίνα Ζώη , στο πλαίσιο Πανελλήνιου Εικαστικού Διαγωνισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Ιδρύματος για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία και συμμετείχαν σε αυτόν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία από όλη την Ελλάδα, καθώς και πλήθος κόσμου από όλες τις περιοχές της χώρας. 

Η μαθήτρια βραβεύτηκε για το έργο της με τίτλο «Γιάννενα: Εδώ χτυπάει δυνατά  η καρδιά της ευεργεσίας, των γραμμάτων και των τεχνών».  Το έργο έχει ως θεματική αφετηρία την τοπική ιστορία, δημιουργήθηκε με την τεχνική του κολάζ και εκτίθεται με άλλες 99  επιλεγμένες δημιουργίες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Δίνεται δε η δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην έκθεση στον παρακάτω σύνδεσμο: http://vr.hellenic-cosmos.gr/exhibitions/1821/info.html

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!