Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του «Χαμόγελου του Παιδιού». Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα και έχει και 5 εκ. ευρώ στην Ελβετία.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπέλυσε τα πυρά κατά του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη». Η υφυπουργός Εργασίας πέρα από τα λεφτά σε αποθεματικό και Ελβετία, επισήμανε επίσης πως έχει διαβάσει ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος μένει σε βίλα 2 εκατ. ευρώ και παρά τα χρήματα που υπάρχουν δεν φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» επιπλέον μπάνια για τα παιδιά.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε για το θέμα του πλεονάσματος, της Ελβετίας και της βίλας των 2 εκατ.: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Το δημοσίευμα για τα λεφτά και την βίλα

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπέλυσε τα πυρά για το θέμα του πλεονάσματος, της Ελβετίας και της βίλας με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»,.
Το ρεπορτάζ ανέφερε για την βίλα ότι ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, φέρεται να διαμένει σε μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, που κοστίζει περίπου δύο 2 εκατ. ευρώ, στον Άλιμο, το οποίο είναι πάντως, κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα.

Οι απαντήσεις του «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε απαντήσει στο δημοσίευμα αναφέροντας ότι: «Αναφορικά με το διαμέρισμα που διαμένει ο Κώστας Γιαννόπουλος και η οικογένειά του, σημειώνεται ότι του έχει παραχωρηθεί προς χρήση στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει της οποίας ο εκάστοτε Πρόεδρος προβλέπεται να διαμένει σε ένα από τα ακίνητα το Οργανισμού και να καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, κοινοχρήστων. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα αξιοποιείται τόσο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της οικογένειάς του, όσο και ως ένα κατ’ ουσίαν συντονιστικό κέντρο των δράσεων του Οργανισμού στο πλαίσιο της 24ωρης απασχόλησής του».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανέφερε επίσης ότι το 2018 εμφανίζονται καταθέσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη, ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να έχουν ποσά ακόμα και της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ. Το 2019, δε, τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», έχει απαντήσει στα σχετικά δημoσιεύματα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών. «Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό», ανέφερε σχετικά σε δελτίο Τύπου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!