Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων και λήψη τους (ήπατος και νεφρών) από νοσηλευόμενο ασθενή με εγκεφαλικό θάνατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), τις πρωινές ώρες της Τρίτης 11 Νοεμβρίου.
Στην επιχείρηση λήψης των μοσχευμάτων σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συμμετείχαν εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το ήπαρ και το ένα νεφρό μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ το δεύτερο νεφρό μεταφέρθηκε με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τη γενναία πράξη προσφοράς ζωής μέσα από τη δωρεά οργάνων. Παράλληλα, ευχαριστεί τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων, το προσωπικό της ΜΕΘ, του Χειρουργείου και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, καθώς και τις χειρουργικές ομάδες που συμμετείχαν, για την άψογη και ευσυνείδητη εκτέλεση του δύσκολου έργου, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033