Το Σχολείο μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ενεργή συμμετοχή του και την μύηση των μαθητών και των μαθητριών του σε δράσεις ανακύκλωσης και στην ευαισθητοποίησή τους στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Μετά την 5η θέση στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών που λάβαμε την περσυνή χρονιά, συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας και φέτος. Οι μικροί μας μαθητές έδειξαν μεγάλο ζήλο στην συλλογή και έτσι το σχολείο μας διακρίθηκε σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση καθώς η 5η θέση είναι ουσιαστικά 1η , αφού τα σχολεία που κατέλαβαν τις 4 πρώτες θέσεις ήταν όλα σχολεία της Αττικής. 

Κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 το σχολείο συμμετέχει στην ανταποδοτική ανακύκλωση που οργανώνει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων σε πλαστικά μπουκάλια και αλουμίνιο με πολύ καλή παρουσία και επαίνους για τη συμμετοχή μαθητών και γονέων. 

Επιπρόσθετα, ορισμένα Τμήματα του σχολείου μας παρακολούθησαν στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2023  ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  από την Εταιρεία Ανακύκλωσης (www.electrocycle.gr) για την ανακύκλωση μικρών οικιακών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης στο σχολείο μας τοποθετήθηκε και ο σχετικός κάδος για τη συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Η γωνιά της ανακύκλωσης που ξεκίνησε με το χαρτί και το πλαστικό, είναι πια ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει τις μπαταρίες και τις μικρές οικιακές συσκευές. 

Η συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών μας, σε τέτοιες βιωματικές δράσεις αποτελεί προτεραιότητα για το σχολείο μας. Οι δεξιότητες που διδάσκονται, αναπτύσσονται και αποκτώνται μέσα από την βιωματική μάθηση είναι δεξιότητες που επεκτείνονται πολύ πέρα από το στενό περιβάλλον και τα όρια της τάξης και του βιβλίου. 

Το Σχολείο μας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του στην αρτιότερη εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών του, στην ευαισθητοποίηση τους στα τόσο πιεστικά περιβαλλοντικά ζητήματα και στην κατανόηση ότι κάθε ένας και κάθε μία από εμάς με τις πράξεις μας να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας, τις μαθήτριές μας και  τους γονείς που αγκαλιάζουν με θέρμη αυτές μας τις πρωτοβουλίες. 

Εκ της Διευθύνσεως Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!