Στα πλαίσια της αναγκαιότητας ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα προληπτικής ιατρικής η Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με τη συνεργασία της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης και της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας ίδρυσής του, πραγματοποιούν κοινή δράση ενημέρωσης για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης ανοιχτή στο κοινό, την Δευτέρα 10 Ιουνίου, 9 π.μ. έως 2 μ.μ. έμπροσθεν του Δημαρχείου Ιωαννίνων.

Η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες και αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και έναν από τους ισχυρότερους για στεφανιαία νόσο, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και άνοια.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία και το συντονισμό του Καθ. Παθολογίας και Δ/ντη της κλινικής κ. Χαράλαμπου Μηλιώνη και του Eπικουρικού Επιμελητή Β’ κ. Άγγελου Λιόντου, με την εθελοντική αρωγή φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υποστηρικτικά το Π.Τ Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την γενέθλια ημέρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (10 η Ιουνίου) θα παράσχει συνδρομή στη δράση με εθελοντές του, και ταυτόχρονη ενημέρωση των συμπολιτών μας για το έργο του στην κοινωνία και τους τρόπους που μπορεί κανείς να γίνει εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!