Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης του καπνού, αλλά και για τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος οργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» αύριο Παρασκευή  31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι συνεργαζόμενοι φορείς καθιέρωσαν κάθε χρόνο την 31 Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Σκοπός της Ημέρας είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους υγείας, που συνδέονται με τη χρήση καπνού όπως και η υποστήριξη αποτελεσματικών πολιτικών για τη μείωση της κατανάλωσής του και την προώθηση επιθετικών επιχειρηματικών πρακτικών των καπνοβιομηχανιών, προκειμένου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην υγεία και την υγιεινή ζωή και να προστατεύσουν μελλοντικές γενιές. Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Προστατέψτε τα παιδιά από την παρέμβαση της καπνοβιομηχανίας».

Μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», που παρέχει σταθερά δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, με στόχο να ενισχυθεί η δυνατότητα του κάθε ατόμου να επιλέγει έναν τρόπο ζωής μακριά από εξαρτήσεις και μη λειτουργικές συμπεριφορές, θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Παπαδοπούλου,  έξω από το Καμπέρειο Ίδρυμα, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, και θα ενημερώνουν το κοινό για τους κινδύνους του καπνίσματος και για τα πλεονεκτήματα μιας ζωής χωρίς τσιγάρο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!