Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα Jobmatch, που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις εργασίας. Η νέα εφαρμογή της ΔΥΠΑ αποτελεί ένα ακόμα όπλο στη μάχη κατά της ανεργίας και την στήριξη εργαζομένων και εργοδοτών.

Η μείωση της ανεργίας είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση και ήδη από την προηγούμενη τετραετία ως σήμερα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 400.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η πλατφόρμα Jobmatch

Πρόκειται για μία ακόμη καινοτόμα εφαρμογή από την ΔΥΠΑ για να ενισχύσει την απασχόληση και τον νευραλγικό κλάδο του τουρισμού.

Η πλατφόρμα έχει ως στόχο την εύρεση εργασίας σε χιλιάδες ανέργους που επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού, ενώ παράλληλα έρχεται για να βοηθήσει να καλυφθεί μέρος από τα εργατικά χέρια που λείπουν στους συγκεκριμένους κλάδους.

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι και οι εργοδότες θα μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή είτε μέσω playstore για κινητά android ή app store για κινητά τηλέφωνα της Αpple.

Αφού θα δημιουργεί το προφίλ του, θα μπορεί μέσω φίλτρων να κάνει ειδικές επιλογές που θα αφορούν την αμοιβή, τον τύπο απασχόλησης και τις περιοχές που επιθυμεί να εργαστεί.

Μέσω της εφαρμογής θα γίνεται η σύζευξη με πιθανούς εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια που επιθυμεί ο υποψήφιος εργαζόμενος και θα κλείνεται ραντεβού για περαιτέρω διερεύνηση πιθανής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, μετά και την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει τη δράση τον Μάιο με 75 εργαστήρια και την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων.

Τα εργαστήρια αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΥΠΑ για τη συστηματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής προετοιμασίας στους πολίτες που αναζητούν εργασία, με στόχο την προετοιμασία τους για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ένταξη στην αγορά εργασίας.

Όσοι αναζητούν ή θέλουν να αλλάξουν εργασία, μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια από εξειδικευμένα στελέχη στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;
  • Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μία συνέντευξη;
  • Ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;
  • Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;
  • Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας.
  • Η επιτυχία μίας επιχείρησης μέσα από το εργαλείο CANVAS (νέα θεματική).
  • Εμπλουτίζω το βιογραφικό μου με δεξιότητες-Μαθαίνω για το ESCO (νέα θεματική).
  • Η επαγγελματική επιλογή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας-Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (νέα θεματική).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!