Η ασφάλεια της μετακίνησης και η ταχύτητα που προσφέρει ο ολοκληρωμένος -ως προς το νότιο τμήμα του- αυτοκινητόδρομος Ε-65, αποτυπώθηκε και με αριθμούς από την ημέρα που δόθηκε σε κυκλοφορία μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, από 24 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2024 είχαμε πάνω από 40.000 διελεύσεις (41.933) στην κατεύθυνση από τη Στερεά Ελλάδα προς τη Δυτική Θεσσαλία και σχεδόν 22.000 (21.799) από την Θεσσαλία προς τη Στερεά Ελλάδα.

Όπως γίνεται κατανοητό στο διάστημα που αναφέρονται τα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα που ξεκίνησε κυρίως από τις 6 Μαΐου και μετά και που θα ανεβάσει πιθανόν και σε τριψήφιο αριθμό τις διελεύσεις.

Όλα αυτά δείχνουν αφενός την σημασία του δρόμου για την ταχύτερη μετακίνηση (μείωσε τουλάχιστον κατά 25 λεπτά την απόσταση Αθήνα – Καρδίτσα για το σύνολο του παλαιού δρόμου από Δομοκό μέχρι Λαμία), τις μεταφορές και την ασφάλεια, αφετέρου για την επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!