Κάλεσμα σε σύσκεψη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οργανώνει σήμερα Δευτέρα 13 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην Ομοσπονδία ΕΒΕ (Αραβαντινού 5Ε) ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Ο σύλλογος καλεί: “τους συναδέλφους, τα σωματεία των επαγγελματιών όλων των κλάδων, τους επιστημονικούς συλλόγους του νομού, το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων, να συντονιστούμε και να αντιπαλέψουμε συλλογικά το νέο νομοσχέδιο που εκτινάσσει τη φορολογία των επαγγελματιών, αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μέσω της επιβολής τεκμαρτού εισοδήματος στις 10.920 ευρώ (βασικός μισθός), εκτινάσσεται η ελάχιστη φορολογία στα 1.590 ευρώ τον χρόνο (1.102 φόρος εισοδήματος, 487 τέλος επιτηδεύματος). Η φορολογία αυτή θα προσαυξάνεται με διάφορους αλγόριθμους. Π.χ. για επαγγελματία με 3 τριετίες επαγγελματικής δραστηριότητας, το τεκμαρτό διαμορφώνεται στις 14.196, δηλαδή μίνιμουμ φορολογία 2.300 ευρώ περίπου! Πρόκειται για ένα απροκάλυπτο χαράτσωμα που θα οδηγήσει χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες σε νέες περιπέτειες, χρέη και «λουκέτα».”

Τέλος ο σύλλογος απαιτεί:
“Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το Φορολογικό.
Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση έως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση να κάνει. Καμία αναμονή μέχρι το 2025. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!