“Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν  σε όλη την Ελλάδα.  Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που βροντοφώναξαν ότι ‘‘το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί’’. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι έμποροι καθώς και οι άλλοι επαγγελματίες συμμετείχαν μαζικά παρά την απουσία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ αυτή την κρίσιμη ώρα.

 

Η οργή γίνεται αγώνας! Δεν είναι η ώρα της σιωπής!

 

Είναι η ώρα της φωνής και του ξεσηκωμού. Την Πέμπτη αφήνουμε την δουλειά και κατεβαίνουμε στον δρόμο:

  • Για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε.
  • Γιατί τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοι μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί.
  • Γιατί έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί, να μην ξανασυμβεί. Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.

 

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι οι ένοχοι γνωστοί

Οι καταγγελίες των εργαζομένων ήταν συνεχείς κραυγές αγωνίας. Κανείς δε δικαιούται να λέει “δε γνώριζα”. Οι συγγνώμες του Πρωθυπουργού και τα δάκρυα των Υπουργών δε πείθουν κανέναν.

  • Ένοχο είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης, που στο βωμό του κέρδους των “λίγων”, θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των “πολλών”.
  • Ένοχο είναι το κράτος που με ευαγγέλιο της οδηγίες της ΕΕ κόβει και ράβει στα μέτρα της κερδοφορίας ακόμα και τους κανονισμούς ασφαλείας, βάζοντας την ασφάλεια του λαού στο ζύγι του κόστους-οφέλους.
  • Ένοχο είναι το ίδιο κράτος που είναι αποτελεσματικό στους πλειστηριασμούς, στην καταστολή, στη συρρίκνωση του εισοδήματός μας, την ίδια ώρα που μπουκώνει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους

Αυτό το κράτος αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες μας!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι !

 

Η δράση καθενός από μας να γίνει  εμπόδιο στην εγκληματική πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας.

 

Παλεύουμε για :

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές

Το ΔΣ του συλλόγου”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!