Υποχώρηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊου στη Γηραιά Ήπειρο, όπου οι αύξηση των μολύνσεων από τις παραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον τις τελευταίες εβδομάδες δεν έφερε αύξηση των διασωληνώσεων και την εισαγωγών στα νοσοκομεία, καταγράφει η νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Ωστόσο, η μείωση των θανάτων γίνεται με αργό ρυθμό.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, που μέχρι τις 14 Αυγούστου και μετρούσε 32.028 ανθρώπινες απώλειες, βρίσκεται μεταξύ των δέκα χωρών στις οποίες αναμένεται να καταγραφεί αύξηση σε κρούσματα αλλά και νεκρούς μέχρι τις 28 του μήνα.

Το ECDC προβλέπει μάλιστα επιδείνωση δεικτών με τη χώρα μας να βρίσκεται ήδη τις τελευταίες δύο βδομάδες στην πρώτη θέση σε κρούσματα και θανάτους.

Ειδικότερα, οι νεκροί από Covid-19 αναμένεται να αυξηθούν αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται πως από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου κάθε ημέρα πέθαιναν κατά μέσο όρο 37 άνθρωποι από κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ την προηγούμενη, πρώτη εβδομάδα του μήνα, 44.

Η πληρότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ ξεπερνά το 40%, την ώρα που η αντίστοιχη της πλειονότητας των νοσοκομείων στις ευρωπαϊκές χώρες συνολικά βρίσκεται πολύ πιο κάτω από αυτό το ποσοστό.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!