Στις 8 Μαρτίου και για 24 ώρες, το Ε.Ε.Α τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με δύο δράσεις υψηλού συμβολισμού.

Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., τις οποίες υλοποιεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, το Ε.Ε.Α. αλλάζει χρωματισμό στην εικόνα του site eea.gr ενώ το απόγευμα της Παρασκευής το κτίριο που στεγάζεται, επί της Πανεπιστημίου 44, θα φωτισθεί σε απόχρωση magenta (κόκκινο-μωβ).

«Το Επιμελητήριο μας τάσσεται κατά των έμφυλων διακρίσεων»

Για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σημειώνει πως «Το Επιμελητήριο μας τάσσεται κατά των έμφυλων διακρίσεων. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα άνδρες και γυναίκες και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις κατά καιρούς πρωτοβουλίες μας. Μία από αυτές είναι η σύσταση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., ακριβώς για να δώσουμε το βήμα που έλειπε στις γυναίκες-μέλη μας και για τις παρακινήσουμε να ασχοληθούν περισσότερο με τα κοινά γύρω από το επιχειρείν. Και τα αποτελέσματα της δράσης της, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά στη μεγάλη προσπάθεια του Επιμελητηρίου μας για την τόνωση και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως η 8η Μαρτίου είναι ουσιαστικά μία «αφορμή για να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι αναχρονιστικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των φύλων. Συμμετέχουμε λοιπόν στον εορτασμό με δύο σημαντικές δράσεις όμως η ουσία είναι ότι επενδύουμε με συνέπεια στον δυναμισμό, τις δυνατότητες, το επιχειρηματικό κριτήριο κάθε γυναίκας που δραστηριοποιείται στο επιχειρείν».

«Η 8η Μαρτίου πρέπει να σηματοδοτεί τη διαρκή προσπάθεια για ισότητα και ίσες ευκαιρίες»

Επιπρόσθετα για την Ημέρα της Γυναίκας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., Νάντια Σταυρογιάννη, δηλώνει ότι «Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1909, οπότε καθιερώθηκε για πρώτη φορά η Ημέρα της Γυναίκας αφιερωμένη στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στην απεργία των μοδιστρών της Νέας Υόρκης, κατά την οποία οι γυναίκες υπερασπίστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα τους και την κοινωνική τους αναγνώριση. Στο μεσοδιάστημα και μέχρι σήμερα οι γυναίκες έχουμε κατακτήσει σπουδαίες κορυφές. Τιμώντας τον αγώνα εκείνων των γυναικών η προσπάθεια μας για την πρόοδο πρέπει να είναι συνεχής και η 8η Μαρτίου κάθε έτους πρέπει να σηματοδοτεί τη διαρκή προσπάθεια όλων μας για ισότητα και ίσες ευκαιρίες μεταξύ των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο γνώμονας όλων των δράσεων της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου που καθημερινά υπηρετούν με επιτυχία και υπέρμετρο ζήλο πολλαπλούς ρόλους.»

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!