Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «Εφαρμογή διαχειριστικών μέτρων στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου» που διοργανώνει, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας στο Μέτσοβο.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του πιλοτικού έργου που υλοποιεί, στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου, η Μονάδα Διαχείρισης σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το έργο έχει στόχο την αειφόρο διαχείριση του οικοσυστήματος και τον περιορισμό των ξενικών ειδών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ηλιόψαρο, ένα εισβολικό είδος που δημιουργεί πολλά προβλήματα στα υδάτινα οικοσυστήματα όπου εγκαθίσταται. 

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Διαχειριστικές Δράσεις προστατευόμενων περιοχών, ειδών και τύπων οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη, 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής) και από Εθνικούς Πόρους.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!