ΕΦΕΤ: Ανάκληση γλαύκου και ξιφία λόγω υδραργύρου – Παρτίδα και στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδες κατεψυγμένου γλαύκου και ξιφία λόγω υπέρβασης ορίων υδραργύρου. Παρτίδα εντοπίστηκε και στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση γλαύκου και ξιφία λόγω υδραργύρου – Παρτίδα και στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Στην ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων κατεψυγμένου γλαύκου και ξιφία προχωρά ο ΕΦΕΤ, μετά τον εντοπισμό ποσοτήτων υδραργύρου που υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

Η υπόθεση έχει και τοπικό ενδιαφέρον για την Ήπειρο, καθώς μία από τις παρτίδες εντοπίστηκε σε επιχείρηση στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, ενώ οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Συγκεκριμένα, ανακαλείται το προϊόν «ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ Α/Δ SHRINK», με αριθμό παρτίδας LOT 07626, ημερομηνία κατάψυξης 13 Σεπτεμβρίου 2025 και ημερομηνία ανάλωσης έως 13 Σεπτεμβρίου 2027.

Παράλληλα, ανακαλείται και το προϊόν «ΞΙΦΙΑΣ ΦΕΤΑ SHRINK 1019», με αριθμό παρτίδας LOT 11126, ημερομηνία κατάψυξης 5 Φεβρουαρίου 2025 και ημερομηνία ανάλωσης έως 5 Φεβρουαρίου 2027. Η συγκεκριμένη παρτίδα εντοπίστηκε και στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google