Την επιτάχυνση της απονομής και εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων επιδιώκει ο ΕΦΚΑ και προχωράει σε επανασύσταση των ειδικών κλιμακίων που απαρτίζονται από εξειδικευμένα στελέχη του.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια διεύθυνση ορίζεται χρονικό περιθώριο έως την 31η Ιανουαρίου για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητες ανέρχονται συνολικά στις 60.000 και στις προθέσεις της διοίκησης του Φορέα είναι να υπάρξει δραστική μείωση, με την έμφαση να δίνεται κυρίως στις επικουρικές, όπου φαίνεται να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι συμμετέχοντες στα κλιμάκια αυτά για να επιλεχθούν θα πρέπει να έχουν εξειδίκευση στην ανακεφαλαίωση χρόνου ασφάλισης, στον έλεγχο καταβολής εισφορών, στην αναγνώριση και διαπίστωση χρόνων ασφάλισης στην απονομή και στην εκκαθάριση των συντάξεων.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να αναφέρουν το τμήμα του ΕΦΚΑ στο οποίο υπηρετούν, καθώς και τον ρόλο που θέλουν να έχουν στα κλιμάκια που θα συσταθούν. Η διάρκεια των κλιμακίων είναι ετήσια και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!