Μερικές ώρες από το λιντσάρισμα σε queer άτομα στη Θεσσαλονίκη και την φραστική επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ένα άλλο απαράδεκτο και προσβλητικό γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Μωραΐτικα, της Κέρκυρας, οι κάτοικοι του χωριού για «καρνάβαλο» αποφάσισαν να κάψουν μια φιγούρα του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να σατιρίσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχνοντας μια καρικατούρα όπου είχαν τοποθετήσει στη θέση του προσώπου μια φωτογραφία του Κασσελάκη έντονα βαμμένη στα χείλια, με γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά τα πόδια, ενώ μία σκούπα στήριζε την καρικατούρα και το πλήθος χόρευε κυκλικά γύρω της, ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι σε αυτό συμμετείχαν πολιτιστικά σωματεία και Σύλλογος Γονέων!

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του στο CorfuPress ανέφερε για το θέμα: «Στη σάτυρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτυρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.
Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.
Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.
Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!