ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Ένα χρόνο από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη το σύνθημα «Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ» ενώνει και εκφράζει το σύνολο των διεκδικήσεων του λαού μας απέναντι στο βάρβαρο σύστημα του κέρδους! Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής πολιτικής της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. Της πολιτικής που τα μετράει όλα με το κέρδος των καπιταλιστών θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Απέναντι στα ΑΜΥΘΗΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ που ζαλίζουν! 25 ΔΙΣ τα κέρδη των 500 μεγάλων επιχειρήσεων! 11 ΔΙΣ τα κέρδη των σουπερμαρκετάδων! 2 ΔΙΣ τα κέρδη των 5 ενεργειακών ομίλων! 3 ΔΙΣ τα κέρδη των τραπεζών, κέρδη… κέρδη…κέρδη!

Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές! Έναν νεκρό εργαζόμενο κάθε δύο μέρες που δεν γυρνά στην οικογένεια του απ την εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς! Μετράμε πώς θα βγει το δεύτερο δεκαπενθήμερο με την ακρίβεια να σαρώνει το εισόδημα μας, τρέμουμε στην όψη των λογαριασμών που μας βυθίζουν στην ενεργειακή φτώχεια και τα σκοτάδια, μετράμε τι θα κόψουμε απ την διατροφή και τις ανάγκες των παιδιών μας, λιώνουμε απ τα δυσβάσταχτα ενοίκια, τρομοκρατούμαστε μην αρρωστήσουμε μπροστά στο πανάκριβο εμπόρευμα-υγεία, λυγίζουμε στα έξοδα μόρφωσης των παιδιών, μένουμε ανυπεράσπιστοι στις φυσικές καταστροφές, λιγοψυχούμε απέναντι στις δόσεις των δανείων και στα κοράκια που καιροφυλακτούν να μας αρπάξουν το βιός!

Φτάνει πια! Δεν θα ματώνουμε άλλο για τα κέρδη τους, για να πληρώνουμε τα νέα 6 ΔΙΣ υπερπλεόνασμα, δε θα ματώνουμε για τα 8.6 ΔΙΣ των F35 για το ματοκύλισμα των λαών, για τα δεκάδες δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης που μοιράζουν απλόχερα στους ομίλους και σε εμάς την φτώχεια και την ανέχεια! (62.8 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν πριν λίγες μέρες απ το ταμείο ανάκαμψης στη ΒΙΚΟΣ με νέα δικαιώματα υπεράντλησης νερού και την ίδια ώρα ο Δήμος να αυξάνει τα δημοτικά τέλη 35%)

Δε μας ξεγελούν! Τα μέτρα της κυβέρνηση για την ακρίβεια αποτελούν κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση. Η πολιτική που υπερασπίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης επιτρέπει στους επιχειρηματικούς ομίλους να αυξάνουν όποτε και όσο θέλουν τις τιμές για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους. Στην ίδια κατεύθυνση, όπως η απάτη με τις τριετίες που θα βλέπαμε αύξηση, η διαδικασία προσαρμογής του κατώτερου μισθού, όπου η όποια μικρή αύξηση δώσει η κυβέρνηση θα εξανεμιστεί λόγω της ακρίβειας.

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο! Να απαντήσουμε αγωνιστικά με διεκδικητικό αγώνα στο τείχος που υψώνεται μπροστά μας. Να προσπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας στην ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να επιβάλουν σιωπητήριο.

ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος. Είμαστε πιο δυνατοί! Είμαστε οι πολλοί! Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι! Είμαστε μαζί με τους εργάτες στο ΖΑΓΟΡΙ που παλεύουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης, με τους οικοδόμους που με πάταγο στις δύο απεργίες τους ζητούν «μέρα και ένσημο». Μαζί με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια των τροφίμων που λιώνουν στην εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς να ξέρουν πόσο πληρώνονται στο τέλος του μήνα, με απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, με τους οικονομικούς μετανάστες που οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι.. Είμαστε μαζί με τους εκατοντάδες νέους συναδέλφους που τσακίζονται απ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και οργανώθηκαν στο σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό που λιώνουν στο χτίσιμο του θαύματος του τουρισμού. Είμαστε μαζί με τους εργάτες στην Τέρνα και την Ανακύκλωση που απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς, βαρέα και ανθυγιεινά. Είμαστε μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους στα Σουπερμάρκετ και τα καταστήματα που τσακίζονται στα ράφια της εντατικοποίησης και ημιαπασχόλησης. Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας τους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και απαιτούν σύγχρονα δημόσια και δωρεάν Πανεπιστήμια, με τους μαθητές που απαιτούν μόρφωση και σχολείο που να μορφώνει και να μην τα εξοντώνει. Με του επαγγελματίες που βυθίζονται στα χρέη απ την φορολεηλασία. Είμαστε μαζί με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που αγωνίζονται να μείνουν στα χωράφια και τα κοπάδια τους. Είμαστε μαζί στο αγώνα για να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια στο δρόμο απ’ τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. ‘Ολοι μαζί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, τις ζωές μας!

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τις ζωές μας! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

· Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

· Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

· Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

· Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

· Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

· Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

· Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

· Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για

· αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.

· Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει-συγχωνευτεί καμία δομή υγείας.

· Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

· Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!