Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνουν οι Πανηπειρωτικές Ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Η αρχή γίνεται από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης η οποία πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση-ημερίδα την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 14:00 με θέμα: «Η συμβολή και η προσφορά των Ηπειρωτών εντός και εκτός της Ελλάδος στην εθνική επανάσταση για την απελευθέρωση του γένους μας». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής και στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου του Düsseldorf, Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), Χρυσόστομος Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας του (ΠΣΗΕ) και επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.Ε, Σπύρος Κωσταδήμας, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος, Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom (Meeting-ID: 83065552253-Passcode: 989625) αλλά και από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 καθώς και στο facebook.

H Κεντρική Εκδήλωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ), θα γίνει στις 25 Μαρτίου 2021, στις 15:00 μ.μ. με κεντρικό oμιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης μέσω της πλατφόρμας zoom. Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση είναι: https://zoom.us/j/91877807797

Η Ηπειρωτική Ομοσπονδία Ωκεανίας (Αυστραλία) θα πραγματοποιήσει τη δική της εκδήλωση την Κυριακή, 11 Απριλίου 2021με κεντρικό ομιλητή και στη συνέχεια θα παιχτεί ένα μικρό σκετς.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο θα οργανώσει κεντρική εκδήλωση μέσω ZOOM με θέμα τη Συμβολή της Ηπείρου και των Ηπειρωτών στην Επανάσταση του 1821.

Η κάθε μία Ομοσπονδία θα εκδώσει δική της ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων.

Οι Ομοσπονδίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα οργανώσουν εκδηλώσεις με επιμέρους θέματα όπως το Σούλι, Παιδεία και Πολιτισμός στα Γιάννενα, η Φιλική Εταιρεία κ.λπ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!