Στα πλαίσια της συμπλήρωσης μισού αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η νεολαιάτου Μ-Λ ΚΚΕ Πορεία διοργανώνει κεντρική εκδήλωση την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο πολιτιστικό στέκι ΣΦΗΝΑ στην αρχή της Στοάς Αραβαντινού νο. 6.

Θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Πολυτεχνείο: “Η μεγάλη ύβρης” 50 χρόνια μετά η ιστορία διδάσκει και εμπνέει” από τον συγγραφέα του Βιβλίου και πολιτικό μηχανικό Παύλο Αλεξίου.

“Στη συνέχεια θα μας διηγηθούν πως έζησαν τα γεγονότα του Νοέμβρη στο τότε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι Θανάσης Τσιριγώτης, πρωτοετής τότε της Φιλοσοφικής σχολής και Βασίλης Σακαβίτσης, ένας εκ των 3 εργατών που συμμετείχαν τότε στην κατάληψη και οι δυο τους γνωστοί για την παρουσία τους από τότε μέχρι και σήμερα στις γραμμές του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κινήματος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τιμώντας τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους νεκρούς του, τιμώντας αυτόν τον ηρωικό λαϊκό αγώνα, παίρνουμε θάρρος, δύναμη, εμπνεόμαστε για τους σημερινούς αγώνες, για την προώθηση των μεγάλων ανεκπλήρωτων αιτημάτων του παλλαϊκού ξεσηκωμού που παραμένουν πάντα επίκαιρα. Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, το φοιτητικό κίνημα καλείται να βαδίσει τον δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης:

Για ΨΩΜΙ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, της κατάργησης του οχτάωρου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.
Για ΠΑΙΔΕΙΑ, ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και την επιχείρηση αναθεώρησης του άρθρου 16 που εντείνει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, τους ταξικούς φραγμούς, την εμπορευματοποίηση, υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.

Για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ενάντια στην πολιτική της κρατικής καταστολής, των απαγορεύσεων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην ποινικοποίηση της απεργίας, των διαδηλώσεων και το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης.

Για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για μια Ελλάδα ειρηνική και ανεξάρτητη, με τον λαό αφέντη στον τόπο του.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση 17 Νοεμβρίου Παρασκευή και ώρα 6 μ.μ. από το Παλιό πανεπιστήμιο στη Δόμπολη.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!