Εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Η Εθελοντική Ομάδα «Δίψακος», η οποία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Ηπείρου με σκοπό τη διενέργεια εξετάσεων για την εντόπιση πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη, πραγματοποιεί εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδους Διαβήτου, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και η κ. Αντιγόνη Γιώτη, Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «Δίψακος».

Ομιλητές:

Νίκη Παυλάκη, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων Μsc, RN, στο Γ. Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»,

Γιάννης Σουπιός, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος , Β.Sc., M.P., Αντιπρόεδρος Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών Θεσπρωτίας,

Κωνσταντίνος Παππάς, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Β΄ Καρδιολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων,

Στυλιανός Τίγκας Αναπληρωτής Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων,

Βασίλης Τσιμιχόδημος Καθηγητής Παθολογίας, Τμήμα Ιατρικής Σχολής, Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Β’ Παθολογική Κλινική, Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» σε μουσική διεύθυνση Νεκτάριου Παπαγεωργίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτου και είναι η βασική εκστρατεία σε Παγκόσμιο Επίπεδο για την ευαισθητοποίηση για τον Διαβήτη. Σκοπός της είναι να ενημερώσει το κοινό μέσα από διάφορες δράσεις για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της Νόσου. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη χρησιμεύει ως στοιχείο υπενθύμισης ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του Διαβήτου αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί έως μέχρι να ληφθεί άμεση δράση. Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτου (ICF) αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα για τα έτη 2021-2023 στην «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΟΥ».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!