Εκδήλωση της ΕΛ.Α.Σ. Ιωαννίνων – Δ. Τεμπονέρας: «Αντίπαλός μας ο Μητσοτάκης και ο Μητσοτακισμός»
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα η εκδήλωση της ΕΛ.Α.Σ. Ο Διονύσης Τεμπονέρας παρουσίασε οικονομικές προτάσεις, μίλησε για πολιτική διεύρυνση και άφησε ανοιχτές μετεκλογικές συνεργασίες.
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στα Λιθαρίτσια των Ιωαννίνων, η πρώτη ανοιχτή συνάντηση μελών και φίλων της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.), με κεντρικό ομιλητή τον Διονύση Τεμπονέρα, τομεάρχη Εργασίας της παράταξης. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η οικονομική πολιτική, η αναδιανομή του πλούτου και οι προοπτικές διεύρυνσης της πολιτικής επιρροής της ΕΛ.Α.Σ.
Κεντρικοί άξονες της πολιτικής πρότασης που παρουσιάστηκε στα Ιωάννινα ήταν η ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας, η δικαιότερη κατανομή του πλούτου και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.
Κατά την τοποθέτησή του, ο Διονύσης Τεμπονέρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, προσδιορίζοντας το πολιτικό πλαίσιο αντιπαράθεσης της παράταξης. «Αντίπαλός μας ο Μητσοτάκης και ο Μητσοτακισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής πρότασης της ΕΛ.Α.Σ. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αναδιανομής του πλούτου, προτείνοντας τη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των μερισμάτων.
Παράλληλα, παρουσίασε την πρόταση δημιουργίας Ταμείου Εθνικής Σύγκλισης, με στόχο την κινητοποίηση πόρων που θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την πρόταση που ανέπτυξε, οι πόροι αυτοί θα κατευθύνονταν στην ενίσχυση της παραγωγής, στη στήριξη του αγροτικού κόσμου, στη νέα γενιά και στην αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας συνέδεσε τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις με την επιδίωξη για δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αναφερόμενος στις πολιτικές προοπτικές της ΕΛ.Α.Σ., ο Διονύσης Τεμπονέρας έκανε λόγο για δημοσκοπικές αναφορές της τάξης του 17%–18%, τις οποίες χαρακτήρισε «βατήρα εκκίνησης» και όχι ανώτατο όριο της πολιτικής επιρροής της παράταξης. Όπως υποστήριξε, στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση της απήχησής της στην κοινωνία. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, διευκρινίζοντας ότι αυτές θα μπορούσαν να εξεταστούν στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.
Η εκδήλωση αποτέλεσε την πρώτη ανοιχτή συνάντηση μελών και φίλων της ΕΛ.Α.Σ. στην πόλη, με τη συμμετοχή πολιτών που παρακολούθησαν την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιδίωξη της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου πολιτικού διαλόγου για τις εξελίξεις στη χώρα, τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
(φωτογραφίες από Όμηρος Χαρίσης)
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033