Η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ μαζί με τις Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων και ΑΕΙ της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση για τις Εξελίξεις στην Παλαιστίνη, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11πμ, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Τουλάχιστον 12.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών 5.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτώβρη. Ενώ συνεχίζονται οι τρομοκρατικές ισραηλινές επιδρομές σε νοσοκομεία, οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί ακόμα και σε σχολείο – καταφύγιο αμάχων!

O παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Σε αυτές τις συνθήκες, την ώρα που αυξάνεται η ανησυχία του λαού μας, για τις εξελίξεις στην περιοχή και την πιθανότητα γενίκευσης της σύγκρουσης μεγαλώνει καλούμε και το γιαννιώτικό λαό να δυναμώσει την αγώνα του για:

§ Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

§ Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

§ Να αποσυρθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

§ Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί συνολικά από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, όπως κάθε λαός.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!