Εκδήλωση “Και την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών Τι;”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Θυμωμένου Πορτραίτου, Καποδιστρίου 20 την Πέμπτη στις 8 και μισή.
Τον συντονισμό της συζήτησης αναλαμβάνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΟΣΜΟΥ Θάλεια Παντούλα και Χρήστος Βρεττός.
Οι φετινές Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες. Οι αυξανόμενες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες οδηγούν σε άνοδο της ακροδεξιάς. Παράλληλα, προοδευτικές-πράσινες συμμαχίες διεκδικούν ένα μέλλον πιο δίκαιο, πράσινο, φεμινιστικό. Προς ένα σύστημα με καθολικά προσβάσιμες υπηρεσίες (υγεία, μεταφορές, στέγαση, εκπαίδευση, πρόσβαση στην τεχνολογία και την ενέργεια) και διαχείριση των πόρων με βάση την κοινότητα (π.χ. ενεργειακές κοινότητες). Όμως οι προοδευτικοί αγώνες δεν σταματούν στις 9 Ιουνίου. Μέσω της δικτύωσης χτίζουμε τα θεμέλια για την επόμενη μέρα, και συνεχίζουμε να διεκδικούμε με βάση όσα μας ενώνουν.
Πρόγραμμα
– Ευρωεκλογές 2024: το Διακύβευμα και η Επόμενη Μέρα
Θάλεια Παντούλα & Χρήστος Βρεττός, Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές ΚΟΣΜΟΣ
– Speed Dating
Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και Κινήματα συστήνονται και σχεδιάζουν τα επόμενά τους βήματα
– Σύνοψη και επόμενα βήματα
*Θα ακολουθήσει χαλαρό ποτό
Λίγα λόγια για μας:
Ο Χρήστος Βρεττός εργάζεται στον χώρο της ενεργειακής δημοκρατίας, προωθώντας τις ενεργειακές κοινότητες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τον ενδιαφέρει η αρθρογραφία και η περιβαλλοντική πολιτική.

Έχει συμμετάσχει σε ακαδημαϊκά ερευνητικά προγράμματα σε θέματα όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η απο-ανάπτυξη.

Παρακολουθεί στενά και συμμετέχει σε κάποιες από τις παγκόσμιες συνδιασκέψεις του ΟΗΕ για το περιβάλλον.

Η Θάλεια Παντούλα γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1989 όπου και έως σήμερα ζει με την οικογένειά της. Έχοντας καταγωγή από δύο χωριά της Ηπείρου, το Πολύδωρο Ζίτσας και το Δεμάτι Ζαγορίου, όπου πέρασε μεγάλο χρόνο της παιδικής και ενήλικης ζωής της, ανέπτυξε από πολύ μικρή την αγάπη της για την φύση και τα βουνά. Για τον λόγο αυτό αποτελεί ιδρυτικό μέλος και εργάζεται σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, η οποία έχει ως σκοπό της την ενίσχυση της αποκέντρωσης και τη στήριξη των ορεινών κοινοτήτων. Συμμετέχει ενεργά στο Οικοσύστημα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Ηπείρου και στοχεύει στην ανάδειξη ενός άλλου τρόπου κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πιστεύει στα Κοινά, στη δημοκρατική τους διαχείριση και συμμετέχει στο ενεργειακό συνεταιριστικό κίνημα, ως μέλος της ενεργειακής κοινότητας Ηπείρου. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτιστική Διαμεσολάβηση στα Μουσεία από το Πανεπιστήμιο Roma Tre. Εργάστηκε χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ως αρχαιολόγος και μουσειολόγος. Σήμερα εργάζεται ως project manager σε ευρωπαϊκά έργα και προγράμματα που αφορούν στον πολιτισμό, την αγροτική ανάπτυξη, το περιβάλλον και την κοινωνική καινοτομία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!