Το Photometria Photography Center (PPC) ανακοινώνει την 2η πρόσκληση υποβολής φωτογραφικών προτάσεων με στόχο τη διοργάνωση ομαδικής έκθεσης με τίτλο «Εκείνη».

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του γυναικείου φύλλου σε όλους του τους ρόλους, σε όλες τις μορφές και καταστάσεις του. Επιθυμούμε να υπάρξει μια εις βάθος εξερεύνηση της ταυτότητας φύλου, του γυναικείου σώματος με τις πολλαπλές σημασίες του στην οικογενειακή ζωή, την εργασία, τη σεξουαλικότητα και την αυτοαναπαράστασή του.

 

Διάρκεια καλέσματος: 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 2024

 

Κόστος: Δωρεάν

 

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φωτογράφοι (επαγγελματίες ερασιτέχνες) ανεξαρτήτως ηλικίας, ιθαγένειας και εθνικότητας. Το κατώτερο όριο ηλικίας είναι τα 18 έτη, ενώ κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα για υποβολή μίας φωτογραφίας.

 

Επιλογή, χώρος & διάρκεια έκθεσης

Η επιλογή θα γίνει από την ομάδα του PPC και θα ανακοινωθεί μέσα από τους λογαριασμούς του στα Social Media. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 8-31/3/24 στο χώρο του PPC (21ης Φεβρουαρίου 184).

 

Όροι συμμετοχής

Οι φωτογράφοι θα πρέπει να αποστείλουν μέσω WeTransfer στο ppc@photometria.gr το αργότερο έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024 τα ακόλουθα:

  • Όνομα και επώνυμο
  • Την εικόνα τους στη μέγιστη δυνατή ανάλυση. Η ονομασία της φωτογραφίας θα πρέπει να έχει τη μορφή: ΟΝΟΜΑ_ΕΠΩΝΥΜΟ.jpg

Οι φωτογράφοι των οποίων τα έργα θα επιλεγούν για την έκθεση και τον κατάλογο θα κληθούν να καταβάλουν το ποσό των 50€ το οποίο καλύπτει την παραγωγή των έργων, του καταλόγου και τα λειτουργικά έξοδα της έκθεσης. Μετά το τέλος της έκθεσης οι επιλεγέντες φωτογράφοι θα μπορούν να παραλάβουν από το PPC τη φωτογραφία τους όπως έχει εκτεθεί.

Οι επιλεγέντες φωτογράφοι παραχωρούν στο PPC το δικαίωμα να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες τους στην έκθεση και σε οποιαδήποτε προώθηση του έργου τους, συμπεριλαμβανομένων όλων των έντυπων μορφών.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης θα παραμείνουν στο PPC μετά το τέλος της έκθεσης για διάστημα 30 ημερών ώστε οι φωτογράφοι να παραλάβουν τα έργα τους. Μετά την πάροδο των 30 ημερών τα έργα θα καταστρέφονται.

Αν οι φωτογράφοι βρίσκονται σε αδυναμία να παραλάβουν τα έργα τους, μπορούν να τους αποσταλούν με δικά τους έξοδα.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης μπορούν να διατεθούν προς πώληση από τους ίδιους τους φωτογράφους κι όχι από το PPC.

 

Πνευματικά δικαιώματα

Τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων παραμένουν ιδιοκτησία του δημιουργού / φωτογράφου της εικόνας. Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό, ο φωτογράφος εγγυάται ότι είναι ο δημιουργός και κάτοχος του έργου, ότι έχει την άδεια του θέματος, ότι τα έργα δεν παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων απορρήτου, κατάχρησης, παρενόχλησης, παραπλανητικής συμπεριφοράς, αποκάλυψης, δημοσιότητας ή πνευματικών δικαιωμάτων).

 

Αποδοχή όρων

Με την συμμετοχή στο διαγωνισμό ο φωτογράφος βεβαιώνει ότι έχει λάβει γνώση των παραπάνω και αποδέχεται πλήρως όλους τους όρους συμμετοχής.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το PPC μέσω email στο: ppc@photometria.gr

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!