Τη Δευτέρα 15 Απριλίου με φυσική παρουσία και την Τρίτη 16 Απριλίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία, γίνονται οι εκλογές στο σωματείο Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου), για να αναδειχθούν οι εκπρόσωποί στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και στο Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα Ιωάννινα.

“Στις εκλογές του σωματείου καλούνται οι πυροσβέστες της Ηπείρου, να εκλέξουν συναδέλφους που αξίζουν για να τους εκπροσωπούν και οι οποίοι θα πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα μας:

  • Για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και να βελτιωθεί άμεσα η οικονομική μας κατάσταση. Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία μας, προστασία της υγείας και της ζωής μας, ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και τα οφειλόμενα ρεπό, κατάργηση του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων και σύνταξη νέου δίκαιου κανονισμού που δεν θα μας ξεσπιτώνει, κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό με προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών.
  • Για να αναδειχθούν οι μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων, που έχουν ως συνέπεια τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται την αντιπυρική περίοδο, με την εντατικοποίηση της εργασίας σε εξαντλητικό βαθμό, την διεύρυνση των επιφυλακών σε μόνιμη βάση, την απλήρωτη υπερεργασία, την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα την ώρα της πυρόσβεσης σε απομακρυσμένες περιοχές, την μεγαλύτερη αποδυνάμωση της περιφέρειας και την υποβάθμιση της πυρασφάλειας, αλλά και το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις που μας διαλύουν την ζωή.
  • Για να γίνουν πράξη οι προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την υπηρεσία μας, την πυροπροστασία και την Πολιτική Προστασία της περιοχής μας και της πατρίδας μας, με την κάλυψη όλων των μεγάλων ελλείψεων του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό – μέσα – εξοπλισμό – υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση. Να μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά τη δουλειά μας, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό μας πλούτο.
  • Για να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του σωματείου μας με μαζικές συλλογικές διαδικασίες στα Συμβούλια, τις Συνελεύσεις, τις Συγκεντρώσεις, προκειμένου να συζητούνται αναλυτικά τα προβλήματα και οι προτάσεις και να παίρνονται αποφάσεις για να οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πυροσβεστών.
  • Για να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να ανατραπεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εργασιακή, οικογενειακή και προσωπική μας ζωή, από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με την ακρίβεια και την φτώχεια να διευρύνονται συνεχώς.

Αυτές είναι οι κύριες και βασικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να κάνει πράξη ένα σωματείο, ένα συνδικαλιστικό όργανο και στον χώρο των πυροσβεστών. Να υποβάλλει προτάσεις και αιτήματα που είναι προς όφελός μας και όχι εναντίον μας. Να διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα, να αντιστέκεται και να οργανώνει τον αγώνα ενάντια στην ψήφιση και την επιβολή των νόμων που μας διαλύουν την ζωή και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την υπηρεσία μας, την προστασία του λαού, των υποδομών, του περιβάλλοντος.

Όλοι γνωρίζουμε τη δράση τόσο του Προεδρείου της Ένωσής μας όσο και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, που με τη στάση τους έβαλαν πλάτη για να περάσει ο νόμος 4662/2020 της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, που μας επιβάλλει ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, κατάργηση του ελεύθερου χρόνου με τις επιφυλακές, μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών μας από τις νέες υποτιθέμενες “αξιολογήσεις” υπηρεσιών και του προσωπικού.

Στην αντίθετη κατεύθυνση η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.), έχει αποδείξει με πράξεις και όχι με τα λόγια, ότι αγωνίζεται για το δίκιο και το συμφέρον του πυροσβέστη. Εδώ και χρόνια, από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της:

  • Συνεχίζει την προσπάθεια για ένα σωματείο μαχητικό, στο πλευρό του πυροσβέστη, για να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα μας. Με τις θέσεις και τις προτάσεις της προσπαθεί να συσπειρώσει τους εργαζόμενους σε ένα μέτωπο πάλης, για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Δεν καθησύχασε ποτέ τους πυροσβέστες, με ψεύτικες υποσχέσεις, τοποθετήθηκε με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα και επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις για όλα όσα είχε ενημερώσει και προειδοποιήσει, σε ότι αφορά τα μέτρα που θα επιβληθούν εναντίον μας.
  • Δεν φιμώνεται, δεν συμβιβάζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί. Αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις της και με τους συναδέλφους που ακολούθησαν (στην περιφέρεια, στη βουλή, στο υπουργείο), για να μην ψηφιστούν και να μην εφαρμοστούν όλες οι δραματικές αλλαγές που έρχονταν (και ήρθαν).

 

Στις 15 και 16 του Απρίλη τον λόγο παίρνουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ήπειρο, με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, είτε με φυσική παρουσία είτε ηλεκτρονικά, να καταδικάσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, να ψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. και να την αναδείξουν σε πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας. Για να έχουμε ένα σωματείο που θα είναι δίπλα μας, σε όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν και θα αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.”

Το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ (Ε.Α.Κ.Π.) ΗΠΕΙΡΟΥ, έχει ως εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ του  ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του  ΘΕΟΧΑΡΗ
ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

   

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ του  ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του  ΘΕΟΧΑΡΗ
ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ              Α.Δ.Ε.Δ.Υ.ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ του  ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του  ΘΕΟΧΑΡΗ
ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

  

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!