Τη στήριξη της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνεργασίας Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου της ερχόμενης Κυριακής ζήτησε ο επικεφαλής και εκπρόσωπος της παράταξης Θανάσης Ζαρπαλάς πλαισιωμένος από μέλη της που δείχνουν και τη συνέχεια, όπως ο πρώην επικεφαλής της ΔΕΣΜΗ και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιάννης Λυκοτραφίτης.

Η ΔΕΣΜΗ είναι μία από τις πέντε παρατάξεις που την ερχόμενη Κυριακή θα διεκδικήσουν τις ψήφους των μηχανικών, μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Η Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας, με πολιτική αναφορά στο χώρο της κεντροαριστεράς, στην απερχόμενη διοίκηση του ΤΕΕ, συνδιοίκησε με την ΔΚΜ παράταξη με αναφορά στη ΝΔ.

Η Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας έχει τόνισε ο κ. Ζαρπαλάς, σταθερές και ξεκάθαρες απόψεις και αγωνίζεται για ένα ΤΕΕ που θα είναι στην υπηρεσία των μηχανικών διεκδικώντας την ισότιμη συμμετοχή και την ενωτική συμπόρευση, να έχει το ΤΕΕ ρόλο ως ουσιαστικός μοχλός στις κοινωνικές και επιστημονικές διεργασίες, να λειτουργεί χωρίς εξαρτήσεις, αποκλεισμούς και κομματικές λογικές.

“Με τη συμμετοχή μας θέλουμε να αλλάξουμε το ΤΕΕ ώστε να αποτελεί ουσιαστικό σύμβουλο της πολιτείας, και μοχλό για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για τις υποδομές και για την ώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της αντίληψης για μια νέα σχέση ανθρώπου περιβάλλοντος” τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι βασικοί προγραμματικοί άξονες της παράταξης ΔΕΣΜΗ είναι η κατοχύρωση και υπεράσπιση του ρόλου του ΤΕΕ ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας, η ενίσχυση και υπεράσπιση του ρόλου, του κύρους και της αξιοπρέπειας του μηχανικού, η ενδυνάμωση των παρεμβάσεων για έργα υποδομών και τέλος η ενεργή θέση του ΤΕΕ στα κοινωνικά θέματα.

Η ΔΕΣΜΗ κατέληξε ο κ. Ζαρπαλάς είναι η παράταξη των μηχανικών που “με υπευθυνότητα, και συνέπεια αποτελεί δύναμη που χωρίς εξαρτήσεις μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς εγγυάται ένα άλμα προς τα εμπρός για το ΤΕΕ και για τον τόπο μας”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!