Στο πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, το Π.Τ. Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού φιλοξένησε στα γραφεία του ομιλία και επίδειξη τεχνικών από την κα Λίνας Καλλέ, εκπαιδεύτρια κινητικότητας-προσανατολισμού με λευκό μπαστούνι, συνεργάτη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Σχολή Σκύλων  Οδηγών Τυφλών ‘Λάρα’». Την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί ομιλία της με θέμα: «Παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με οπτική βλάβη.

Η κα Καλλέ παρουσίασε τις ενδεδειγμένες τεχνικές συνοδείας, τους τρόπους επικοινωνίας με άτομα με οπτική βλάβη και τις δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα Υγείας και στις Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά και στην καίρια συμβολή του Ερυθρού Σταυρού στην συνοδεία ανθρώπων σε δράσεις στην κοινωνία.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με απορίες για την συνύπαρξη σκύλων οδηγών και τυφλών συνανθρώπων μας και την αναγκαιότητα εκπαίδευσης της κοινωνίας σε θέματα συμπερίληψης των αναπήρων σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Η «Σχολή σκύλων οδηγών τυφλών Λάρα» υλοποιεί από την άνοιξη του 2022 πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χειρισμό του λευκού μπαστουνιού και σε δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης στην Ήπειρο. Ο Ερυθρός Σταυρός παρείχε, μέσω των εθελοντών του, βοήθεια σε εκπαιδευόμενο φοιτητή που εκπαιδεύονταν στο λευκό μπαστούνι, το 2023.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!