Η Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με διευθυντή τον Καθηγητή κύριο Αναστάσιο Κορομπίλια και το Τμήμα Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης και Παραμορφώσεων της Κλινικής με υπεύθυνο τον Καθηγητή κύριο Ιωάννη Γελαλή, διοργανώνουν στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το τρίτο κατά σειρά διήμερο σεμινάριο για τη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης με τίτλο «3rd Cadaveric Workshop on Thoracolumbar, Lumbar and Spinopelvic Surgery». Το σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τόσο την Ορθοπαιδική όσο και την Νευροχειρουργική προσέγγιση στην εκπαίδευση της χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης και απευθύνεται σε ειδικευόμενους Ορθοπαιδικής και Νευροχειρουργικής αλλά και νέους χειρουργούς που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στις επιμέρους χειρουργικές τεχνικές και να διδαχθούν από έμπειρους και καταξιωμένους Έλληνες χειρουργούς Σπονδυλικής Στήλης.

 

Στο φετινό επιστημονικό πρόγραμμα δίνεται έμφαση στη διαχείριση των καταγμάτων της Θωρακο-οσφυικής και Οσφυοΐεράς μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις τεχνικές σπονδυλοδεσίας και σταθεροποίησης και στη διαχείριση της πιο συχνής παθολογίας όπως εκφυλιστική νόσος, σπονδυλική στένωση και κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.

 

Εκτός του θεωρητικού μέρους, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με πρακτική άσκηση, όπου θα τους επιδειχθούν οι χειρουργικές τεχνικές που θα έχουν συζητηθεί στο θεωρητικό μέρος υπό την επίβλεψη των έμπειρων εκπαιδευτών, στο εργαστήριο.

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής κατέδειξε την ανάγκη των νέων χειρουργών για πρακτική άσκηση νέων τεχνικών στη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης. Ο υπεύθυνος του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής Ι. Γελαλής δήλωσε «η Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον και την απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση των δύο προηγούμενων σεμιναρίων, με σκοπό και πάλι να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας στους νεότερους και ανερχόμενους συναδέρφους μας, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις με έμπειρους χειρουργούς που για μία ακόμα χρονιά μας τιμούν με την παρουσία τους. Οι εκπαιδευτικές προσπάθειες της Κλινικής μας θα συνεχιστούν και τα προσεχή έτη στο πολύ ενδιαφέρον ζήτημα των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης».

 

Το σεμινάριο διενεργείται με την υποστήριξη της Endofusion.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!