Κινητοποίηση σημειώθηκε πριν λίγο για περιστατικό του τραυματισμού του ορειβάτη στην περιοχή του καταφυγίου Αστράκας, πάνω από το χωριό Πάπιγκο.
Σύμφωνα με πληροφορίε του epirusgate.gr, ο ορειβάτης τραυματίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Καταφυγίου Αστράκας, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την παροχή βοήθειας και τη μεταφορά του σε ασφαλές σημείο.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την αεροδιακομιδή του τραυματία, καθώς οι καιρικές και εδαφικές συνθήκες στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά την πρόσβαση των πεζοπόρων διασωστικών τμημάτων. Όπως έγινε γνωστό, το χιόνι στην περιοχή του Παπίγκου είναι ιδιαίτερα παγωμένο, γεγονός που θα καθυστερούσε σημαντικά την προσέγγιση των διασωστών από το έδαφος.
Για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση αεροπορικού μέσου, ώστε να πραγματοποιηθεί ταχύτερα η μεταφορά του τραυματισμένου ορειβάτη και να μειωθεί ο χρόνος επέμβασης.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες συντονίζουν τις ενέργειες για την ασφαλή μεταφορά του τραυματία από τη δύσβατη ορεινή περιοχή στο νοσοκομείο.