Τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων όπως, ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βλάχος Γεώργιος, Νότιου Τομέα Αθηνών, Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεφαλογιάννη Λουκία, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Λεωτσάκος Ανδρέας, Πειραιώς, Αντωνάκου Σταυρούλα, Νήσων, Βοϊδονικόλας Σταύρος, Ανατολικής Αττικής, Αυγερινός Αθανάσιος, Δυτικής Αττικής, Κοσμόπουλος Ελευθέριος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θ. Κατσιγιάννης και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν, τα μέτρα και οι δράσεις που απαιτούνται για τα έργα ορεινής υδρονομίας, τις ορεινές κοίτες των ρεμάτων και τις λεκάνες απορροής, με στόχο την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής,
Τόσο οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, όσο και τα διευθυντικά στελέχη, αναφέρθηκαν στις δράσεις που έχουν αναλάβει, ενώ έγινε αποτίμηση των υδραυλικών-αντιπλημμυρικών έργων που εκτελεί η Περιφέρεια, καθώς και εκείνων τα οποία μελετά ή χρηματοδοτεί από ίδιους πόρους, για λογαριασμό των δήμων.

Στην εισήγησή του, ο περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες σε ετοιμότητα. Έδωσε εντολή να καθαρίζονται καθημερινά τα ρέματα υψηλής επικινδυνότητας, να εντατικοποιηθεί η εκτέλεση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών και να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.

Ο κ. Πατούλης, επισήμανε ότι λόγω των πυρκαγιών, έχει αλλάξει η συμπεριφορά των δασικών εκτάσεων και εστίασε στην ανάγκη να γίνει επεξεργασία των νέων δεδομένων και αναπροσαρμογή μελετών και έργων.

«Με συστηματικό τρόπο εργαζόμαστε καθημερινά για την αντιμετώπιση κάθε μικρού και μεγάλου ζητήματος που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, κινούμαστε άμεσα, προκειμένου να θωρακίσουμε την Αττική. Για το λόγο αυτό, όλες μας οι υπηρεσίες είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή. Όπου χρειαστεί συνεργαζόμαστε στενά με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και προκρίνουμε μια ολιστική αντιμετώπιση. Η κλιματική αλλαγή και οι αυξανόμενες συνέπειές της, επιβάλλουν την άμεση και συντονισμένη κινητοποίησή μας για την υλοποίηση στοχευμένων έργων, για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!