Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την κοινή επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, προκαλούν ανησυχία και στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία συγκαλεί εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου».

Η απόφαση για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ελήφθη στον απόηχο της στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.

Στο τραπέζι οι κίνδυνοι από πιθανή απάντηση του Ιράν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να τεθούν οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν από ενδεχόμενη απάντηση του Ιράν σε ισραηλινούς και αμερικανικούς στόχους.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αξιολογώντας τα δεδομένα ασφαλείας και τις πιθανές επιπτώσεις της κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον αυξημένης γεωπολιτικής έντασης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις επόμενες κινήσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.