Στην Έβελιν Χόφερ, «την πιο διάσημη άγνωστη φωτογράφο της Αμερικής» όπως την χαρακτήρισε ο κριτικός τέχνης των New York Times, Χίλτον Κρέιμερ είναι αφιερωμένη έκθεση στη «Photographers’ Gallery» στο Λονδίνο.

Πορτρέτα μεγάλου μεγέθους, τοπία και εικόνες από εσωτερικούς χώρους της φωτογράφου συνθέτουν την έκθεση «Evelyn Hofer» που επιμελήθηκαν η Κλερ Γκράφικ και η Σούζαν Μπράιντεμπαχ.

Η Έβελιν Χόφερ ήταν εξαιρετικά καινοτόμος φωτογράφος και με την προσοχή της στη λεπτομέρεια και την εκφραστική χρήση του χρώματος επηρέασε πολλούς σύγχρονους εκπροσώπους της τέχνης της φωτογραφίας.

Μεγάλη απήχηση είχε σειρά φωτογραφικών βιβλίων της, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1960 και είχαν ως θέμα ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις, όπως η Φλωρεντία, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον και το Δουβλίνο

Ασπρόμαυρα πορτρέτα της που δημιουργήθηκαν στη Βρετανία και την Ουαλία και ζωηρόχρωμες εικόνες από τους δρόμους και τα πάρκα της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον διαποτισμένα με μια αίσθηση διαχρονικότητας προβάλλονται στην έκθεση, αναφέρουν οι διοργανωτές της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!