Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάιστας διοργανώνει αναδρομική έκθεση ζωγραφικής τριών Λαϊστινών δημιουργών Ηλία Βασιλείου, Γιώργου Μυλωνά και Αντώνη Φιλίππου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας, από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τις ώρες λειτουργίας του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρουσία των καλλιτεχνών, εκπροσώπων του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάιστας και φορέων της πόλης και της Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης. Κυρίως όμως είμαστε περήφανοι γιατί στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου, τη Λάιστα, χρόνια τώρα τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες έχουν επιλέξει να δημιουργούν. Με διαφορετική αφετηρία και τεχνοτροπία, η Λάιστα, τόπος και άνθρωποι, αποτελεί πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικό πεδίο. Τα έργα των Ηλία Βασιλείου, Γιώργου Μυλωνά και Αντώνη Φιλίππου, βρίσκονται σε διαρκή διάλογο με το κοινό αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητά μας, δίνοντας της νέα πνοή», δήλωσε η Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, Μαρίνα Καρβούνη.

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών
Ηλίας Βασιλείου
Γεννήθηκε στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας το 1953. Από τα παιδικά του χρόνια τού άρεσε η ζωγραφική
και παρακολούθησε για αρκετά χρόνια μαθήματα στο εργαστήρι τέχνης Του Δήμου Χαλκιδέων, υπότην εποπτεία του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά και της Χαρίκλειας Μυταρά. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις του εργαστηρίου, καθώς και στην ομαδική έκθεση των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Γκάζι. Είναι Υπομηχανικός Ηλεκτρολόγος και ζει και εργάζεται στην Χαλκίδα.
Γιώργος Μυλωνάς
Γεννήθηκε στο Καλαμπάκι Δράμας το 1944. Ασχολείται όλα του τα χρόνια με την λαϊκή ζωγραφική, εμπνεόμενος από τις εμπειρίες του των χωριών της Ηπείρου και ειδικά της Λάιστας από όπου έλκει την καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του. Ζει και εργάζεται ως οδοντίατρος στο Καλαμπάκι Δράμας, όπου διετέλεσε και Δήμαρχος την τετραετία 1999 – 2003, ενώ η ασχολία του με τα κοινά και ιδιαίτερα με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, είναι διαρκής.
Αντώνης Φιλίππου
Ο Αντώνης Φιλίππου γεννήθηκε στον Βόλο το 1951 και σπούδασε Νομική στο ΕΚΠΑ. Η επαφή του με την τέχνη ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, καθώς ο πατέρας κι ο παππούς του ήταν ζωγράφοι. Ακολουθώντας τα βήματά τους, από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την βυζαντινή, αλλά και την κοσμική ζωγραφική, τις τεχνοτροπίες των οποίων μελέτησε. Τα εικαστικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στο πορτραίτο και το τοπίο. Από το 2011 μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Μηλιών Πηλίου και της Λάιστας.

Σχετικά με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λάιστας Ζαγορίου

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάιστας Ζαγορίου ιδρύθηκε το 1992 και έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες ορειβατικές εκδρομές σε συνεργασία με ορειβατικούς συλλόγους της Ελλάδας, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά αναλόγια, εικαστικά εργαστήρια, χορωδιακά εργαστήρια παιδιών και ενηλίκων, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών με έδρα τη Λάιστα Ζαγορίου.

FB: https://www.facebook.com/Orivatikos.Laista
YT: https://www.youtube.com/user/LaistaTV1

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Μαρίνα Καρβούνη, 6944906644

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!