Η αστυνομία εξήγησε το καθεστώς που ισχύει στους ελέγχους τροφίμων και ποτών. Αφορμή μια σειρά από δημοσιεύματα για τους ελέγχους που έγιναν στα Γιάννενα, σε εκδήλωση που συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σε δημοσίευμα ιστοσελίδας σχετικά με έγγραφο της Αστυνομίας για έλεγχο από τον ΕΦΕΤ των τροφίμων και των ποτών που θα παρέχονταν κατά την διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στις 25 Μαΐου στα Ιωάννινα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για μια πάγια διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες σε κάθε επίσκεψη επίσημη προσώπου και προβλέπεται σε ειδικό σχέδιο ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Σχετικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας στο οποίο περιέχεται έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Ιωάννινα την 25-05-2024, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Το εν λόγω έγγραφο -όπως φαίνεται και στο σχετικό δημοσίευμα-, απεστάλη μεταξύ άλλων και στην Περιφέρεια Ηπείρου/ Διεύθυνση Υγιεινής & ΕΦΕΤ Ηπείρου προκειμένου ως καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία να προβεί στον έλεγχο των τροφίμων και ποτών που θα παρασχεθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πάγια και εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες σε κάθε επίσκεψη- μετακίνηση επίσημου προσώπου ή εκπροσώπου της πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και προβλέπεται σε ειδικό σχέδιο ασφαλείας, το οποίο ορίζει διαδικασίες και πρωτοκόλλα που ακολουθούνται σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!