Ένα καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του μουσικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η «Ελληνική Ορχήστρα Νέας Αγγλίας», με έδρα τη Βοστώνη, έχει ξεκινήσει τη δράση του με σκοπό την ανάδειξη και παρουσίαση της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής κληρονομιάς σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και συναυλιακούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία  βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού οργανισμού Anatoliama INC. και υποστηρίζεται σημαντικά από το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης και το Ίδρυμα Μπεχράκη,  απευθύνεται σε νέους μουσικούς από όλη την Νέα Αγγλία, οι οποίοι μέσα από εκτενή μελέτη εμβαθύνουν στα μονοπάτια και στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης. Το πρόγραμμα έχει δεκάμηνη διάρκεια και είναι διαθέσιμο δωρεάν στους ταλαντούχους σπουδαστές, οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν ακροάσεων/συνεντεύξεων.

Το New England Greek Orchestra, το οποίο συνδυάζει εβδομαδιαία σεμινάρια, τάξεις και συναυλίες με διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς, τελεί υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εξαιρετικών μουσικών-συνθετών και προσφάτως υποψηφίων για Grammy Awards, Βασίλη Κώστα που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και Γιώργου Λέρνη, διευθύνοντος συμβούλου του προγράμματος.

Με το πέρας του διδακτικού έτους, πραγματοποιείται μια μεγάλη συναυλία των σπουδαστών, με καλεσμένο έναν, διαφορετικό κάθε χρόνο, μουσικό, δεξιοτέχνη της Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής.  Το 2023 η συναυλία με καλεσμένο τον ξεχωριστό κλαρινίστα Μάνο Αχαλινοτόπουλο, ενθουσίασε το κοινό, που παραβρέθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου ενώ στις 10 Μαΐου του 2024 τα μέλη του προγράμματος θα συμπράξουν με τον θρύλο του κλαρίνου και της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Πετρολούκα Χαλκιά.

 

info@anatoliama.org

www.anatoliama.org

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!