” Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι εξαγγελίες για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου μέσω της παροχής ενός Voucher των 200€ για αγορά Η/Υ αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και κοροϊδία.

    Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων από δεκάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το ποσό των 200€ είναι εντελώς ανεπαρκές για την αγορά ενός σοβαρού Η/Υ ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της τηλεκπαίδευσης.

    Θυμίζουμε ότι με βάση το νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους παρέχεται με έξοδα του δημοσίου ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός για το έργο που απαιτεί η υπηρεσία τους.

    Απ’ αυτή τη ρύθμιση εξαιρούνται αδικαιολόγητα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους το τιτάνιο έργο της τηλεκπαίδευσης με προσωπικά έξοδα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού και τη μίσθωση της κατάλληλης σύνδεσης.

    Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου η οποία από τη μια άφησε την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης αποκλειστικά στα χέρια και στις οικονομικές δυνατότητες εκπαιδευτικών και οικογενειών των μαθητών και από την άλλη δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στον ελληνικό λαό ότι αναβαθμίζει τον τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος στους εκπαιδευτικούς, ενώ την ίδια στιγμή προχωρεί σε διώξεις εκπαιδευτικών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της τηλεκπαίδευσης.

    Ζητάμε από το υπουργείο παιδείας να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να εξασφαλίσει στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις σχολικές μονάδες, τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις συνδέσεις που απαιτεί ένα σύγχρονο σχολείο. “

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!