Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει τη νέα αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στη συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών/ντριων σχολικών μονάδων χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου και παραβιάζοντας τη σειρά επιλογής στελεχών, αφού έπρεπε να προηγηθεί η επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν άμεσα οι κρίσεις διευθυντών/ντριών  σχολικών  μονάδων, γιατί πρόκειται για μια διαδικασία που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, με αποτέλεσμα λόγω αυτής της καθυστέρησης, η οποία βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία, να υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης των διευθυντών/ντριών. Αυτή όμως η ανάγκη δεν δίνει το δικαίωμα στην πολιτική ηγεσία να αυθαιρετεί εις βάρος της αξιοκρατίας, γιατί με αυτή της την επιλογή είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ηγεσία αφενός καταστρατηγεί το νόμο που η ίδια ψήφισε, αφετέρου επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο στην επιλογή των Διευθυντών/ντριών κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, δημοκρατίας και φιλελεύθερης αντίληψης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι η έναρξη αυτής της διαδικασίας με την αρχή του σχολικού έτους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η οποία θα ενταθεί με την αλλαγή των Διευθυντών/ντριων στη μέση του σχολικού έτους.

Άλλη μια χρονιά με σοβαρά προβλήματα με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε το χρονοδιάγραμμα που η ίδια εξήγγειλε! 

Ζητάμε:

  • Η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης να γίνει από υπηρεσιακά συμβούλια με τη συμμετοχή των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπρόσωπων του κλάδου μας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την απαιτούμενη διαφάνεια και αξιοκρατία στη διαδικασία.
  • Την επαναφορά του Συλλόγου Διδασκόντων ως του βασικού, συλλογικού και ανώτερου διοικητικού οργάνου του Σχολείου

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!