Δυο εβδομάδες  μετά το εργατικό ατύχημα στον Δήμο Σουλίου, ένα νέο ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι ζωές των εργαζομένων στους Δήμους θεωρούνται αναλώσιμο είδος από τις Δημοτικές Αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας.

Την Δευτέρα 3/6 εργαζόμενος ως οδηγός φορτηγού στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σουλίου πραγματοποιούσε εργασίες στη Φροσύνη Σουλίου, κατά την προσπάθειά του να κατέβει από το όχημα, έπεσε και χτύπησε στα πλευρά. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας επισημαίνει, για μια ακόμα φορά, ότι η λήψη και η τήρηση όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την σωστή εκτέλεση των εργασιών συνιστούν, σύμφωνα με τον νόμο αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, δηλαδή των Δημοτικών Αρχών. Δεν μπορούν να μετατεθούν σε κανένα άλλο πρόσωπο. “Την ώρα που η εντατικοποίηση και οι αυθαιρεσίες δημοτικών «αρχόντων» δίνουν και παίρνουν στους χώρους δουλειάς, που ο παλιωμένος εξοπλισμός συνιστά κίνδυνο-θάνατο, που η εκπαίδευση για τα μέτρα Ασφάλειας είναι πρακτικά ανύπαρκτη, βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο οι καλοκαιρινοί μήνες που έρχονται, με την αυξημένη θερμοκρασία και η υγρασία να μειώνουν την προσοχή και τις αντοχές των συναδέλφων, να αποτελέσουν κόλαση για τους εργαζόμενους στους Δήμους” τονίζεται.

“Ευχόμενοι γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφος μας, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και την άμεση λήψη όλων των μέτρων πρόληψης των ατυχημάτων από την Δημοτική Αρχή Ντάνη. Απαιτούμε ακόμα την άμεση ενίσχυση με νέες προσλήψεις του Τμήματος της Επιθεώρησης Υγείας & Ασφάλειας Ηπείρου, που με ελάχιστους υπάλληλους σήμερα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής μας για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων Ασφάλειας στους χώρους εργασίας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!