Ένα ακόμη βροντερό Όχι για το Υδροηλεκτρικό Έργο Αυλακίου ήρθε αυτή τη φορά από το Δήμο Αμφιλοχίας, μετά το ομόφωνο Όχι του Δ.Σ Δήμου Γ. Καραϊσκάκη στις 19-11-2021.
Αξίζει έπαινος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφιλοχίας διότι στην συνεδρίαση της 29-11-2021 ΑΠΕΡΡΙΨΕ τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Υ.Ε Αυλακίου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε
Και αυτό το Όχι, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί είναι και ένα μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Τετραφυλίας και Αργιθέας στην Κοιλάδα του Αχελώου. Είναι ένα Ανατρεπτικό ΟΧΙ γιατί στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα εισήχθη για ψήφιση με θετική εισήγηση και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και από τον εισηγητή Αντιδήμαρχο, πλην όμως η ροή των πραγμάτων που επακολούθησε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά του έργου, υπήρξε καταλυτική με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να μεταβάλει γνώμη, να συνταχθεί με την άποψή τους και να απορρίψουν ομόφωνα την Μ.Π.Ε.
Οι Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ.Κοπίδης, Βασίλας και Κωνσταντακοπούλου τόνισαν με έμφαση ότι τυχόν θετική γνώμη θα γραφτεί ως μαύρη σελίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως υποταγή στα Ιδιωτικά συμφέροντα και την ευθύνη αυτή δεν μπορεί να την σηκώσει κανένας. Οι κάθετες και καταλυτικές τοποθετήσεις των παραπάνω ενάντια στο έργο, ήταν αυτές που έκαμψαν την θετική γνώμη του εισηγητή Αντιδημάρχου και του Δημάρχου και την μετέτρεψαν σε ομόφωνο ΟΧΙ. Εν τέλει τονίστηκε με έμφαση από όλους η ανάγκη της στήριξης του αγώνα των κατοίκων της Κοιλάδας του Αχελώου, και η συμπαράσταση-συμπαράταξη στην ομόφωνη και Ιστορική απόφαση του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κατά της Μ.Π.Ε. Έτσι με την απόφασή τους αυτή έρχονται να ενισχύσουν την άποψη ότι το Υ.Ε Αυλακίου είναι καταστροφικό για την Κοιλάδα του Αχελώου και δεν πρέπει να γίνει !!
Με την απόφασή του το Δ.Σ του Δήμου Αμφιλοχίας διέσωσε την Τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πολλοί την θέλουν –συχνά-να συντάσσεται άκριτα με αυτή των συμφερόντων τρίτων……… και όχι με το κοινό συμφέρον. Απέδειξαν ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα να αλλάξει ο τόπος μας με την ομοψυχία και την αλληλεγγύη των Τοπικών Κοινωνιών . Είναι μια ηθική επιβεβαίωση του δίκιου του αγώνα μας.
Τους συγχαίρουμε όλους για την στάση τους στο θέμα αυτό. Ελπίζουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς και Αρχές δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή της Κοιλάδας του Αχελώου.
Η προσπάθεια συνεχίζεται! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!
Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών της Κοιλάδας Αχελώου.
Χρήστος Καπερώνης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!