Πλειάδα διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στο 3ο συνέδριο που διοργανώνει από τις 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου ο Διευθυντής της Κλινικής και Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κωστίκας είπε ότι στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις, τα νέα σκευάσματα αλλά και ο σύγχρονος εξοπλισμός για σειρά συχνών και επώδυνων νοσημάτων που πλήττουν τον πληθυσμό. 

Σε ότι αφορά την πανδημία ο κ. Κωστίκας απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό ιδίως σε όσους είναι σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και τον εμβολιασμό κατά της γρίπης. 

Μίλησε για την ανάγκη χρήσης μάσκας και λοιπών προστατευτικών υγειονομικών μέτρων σε ατομικό επίπεδο και σε χώρους οιονεί ύποπτους για μετάδοση της νόσου. 

Τέλος ανέφερε ότι οι τελευταίες παραλλαγές του ιού προσβάλλουν κυρίως  το ανώτερο αναπνευστικό χωρίς συνήθως να προκαλούν επικίνδυνες πνευμονίες. Ωστόσο για όσους έχουν νοσήσει συνέστησε προσοχή για τον έλεγχο τυχόν long covid συμπτωμάτων.  

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!