«Εναρκτήριο λάκτισμα» σήμερα για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο, παρουσία Τασούλα, Μπέγκα και των Υφυπουργών Κεφαλογιάννη και Κοντογεώργη

Με θέμα την εκκίνηση της επίσημης διαδικασίας παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο Ιωαννιτών, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Ι. Κεφαλογιάννη, καθώς και με τoν Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Αθ. Κοντογεώργη, παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών, κ. Θ Μπέγκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Ι. Κεφαλογιάννης, επανέλαβε και επισημοποίησε ως αρμόδιος καθ’ ύλην Υπουργός την αντίστοιχη εξαγγελία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παραχώρηση στον Δήμο Ιωαννιτών του στρατοπέδου Βελισσαρίου και την κατάρτιση, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) της μελέτης συνολικής του αξιοποίησης βάσει της κείμενης πολεοδομικής νομοθεσίας και των νομίμων δικαιωμάτων των δύο μερών.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι περαιτέρω λεπτομέρειες υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας θα συζητηθούν την Πέμπτη 23/5/24 στα Γιάννiνα, κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Αθ. Κοντογεώργη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!