Για μια ακόμη χρονιά, την τρίτη συνεχόμενη, η σχολική χρονιά ξεκινά με την Energean να υλοποιεί την πρωτοβουλία της «Επιστροφή Στα θρανία – Back to school», δωρίζοντας δωροεπιταγές για την προμήθεια σχολικών ειδών σε μαθητές και μαθήτριες που στηρίζουν οι κοινωνικές δομές και τα τοπικά Κέντρα Κοινότητας στη Ζίτσα, στην Καβάλα και στην Θάσο. 

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες που υποστηρίζονται από το Κέντρο Κοινότητας στη Ζίτσα και στο νησί της Θάσου καθώς και από τις κοινωνικές δομές «Πνοή, Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια», «Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας», και «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. 

 

Τα σχολικά είδη θα τα προμηθευθούν οι μαθητές  μαθήτριες από τοπικά βιβλιοπωλεία στις συγκεκριμένες περιοχές. 

 

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Στην Energean είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που για μια ακόμη χρονιά έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε την πρωτοβουλία μας “Επιστροφή στα θρανία – Back to school” σε τρεις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Από την άλλη, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι βλέποντας ότι αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σχολείο. 

 

Η πρωτοβουλία μας στηρίζει αυτά τα παιδιά στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ωστόσο οι Στόχοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ θα έχουν υλοποιηθεί μόνο όταν η κοινωνία μας δεν θα έχει πλέον ανάγκη από ανάλογες πρωτοβουλίες. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προχωρούν σημαντικές επενδύσεις που δημιουργούν ανάπτυξη στην οικονομία, εισόδημα για τους πολίτες και νέες θέσεις εργασίας, πάντα με όρους αειφορίας με φροντίδα προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες». 

 

Εκ μέρους της Energean, στη Ζίτσα τις δωροεπιταγές παρέδωσε ο κ. Σωτήρης Χιωτάκης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης της Energean για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Ράδο, ο οποίος και ευχαρίστησε την εταιρεία για αυτήν την πρωτοβουλία, καλώντας τις τοπικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις.

H δράση “Επιστροφή στα θρανία – Back to School” υπηρετεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.1 – Μηδενική Φτώχεια, ν.4 – Ποιοτική Εκπαίδευση, ν.10 – Λιγότερες Ανισότητες και ν.17 – Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!