Αλλαγές, εκ νέου, στο νομοθετικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα / υδατοδρόμια προανήγγειλαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου.

Όπως αναφέρθηκε χθες, τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν νομοθετική ρύθμιση για τα νέα (προς έγκριση) υδατοδρόμια, η οποία έχει να κάνει – μεταξύ άλλων – με το ύψος του επιτρεπόμενου κυματισμού για τη διεξαγωγή πτήσεων, αλλά και άλλα επιμέρους θέματα, όπως την πιστοποίηση υδατοδρομίων και υδροπλάνων.

Σημειώνεται ότι φέτος διεξήχθησαν δοκιμαστικά, πιλοτικά δρομολόγια του υδροπλάνου Caravan C-208, 8 θέσεων, της Hellenic Seaplanes από τα Μέγαρα στο υδάτινο πεδίο του Λαυρίου.

Η Hellenic Seaplanes εμφανίζεται διατεθειμένη να εκκινήσει, σε πρώτη φάση, πτήσεις τσάρτερ και σε επόμενη τακτικές πτήσεις στα υδατοδρόμια που είναι πλήρως αδειοδοτήμενα, όπως η Πάτρα, η Κέρκυρα και οι Παξοί, συνδέοντας τα μεταξύ τους, αλλά και με τη λίμνη Ιωαννίνων (όταν αδειοδοτηθεί) ή με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!