Κάλεσμα προς όλους τους Γιαννιώτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Δήμο θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και ανθεκτικότητας, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, απευθύνει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία και τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων αναφέρει: “Στην πόλη μας, τα Γιάννενα, με την πλούσια φυσική ομορφιά και την ιστορική κληρονομιά, αλλά και με τον ρόλο μας, ως πόλη – πιλότος στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα, η ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τι σημαίνει περιβάλλον για εμάς τους Γιαννιώτες;

Σημαίνει Λίμνη, σημαίνει Βουνά, σημαίνει Δέντρα, σημαίνει Πάρκα, σημαίνει Φυσικό Τοπίο.

Η λίμνη Παμβώτιδα, τα μοναδικά οικοσυστήματα της περιοχής, αλλά και οι δημόσιοι χώροι μας αποτελούν θησαυρούς που πρέπει να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε αλλά και να τους εμπλουτίσουμε  για τις μελλοντικές γενιές.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά με μικρές καθημερινές πράξεις, όπως η ανακύκλωση, η μείωση της χρήσης πλαστικού και η φροντίδα των δημόσιων χώρων”.

 

Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει τις επόμενες μέρες ο Δήμος και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καθαρότερου και πιο υγιεινού περιβάλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας.

Η Δημοτική Αρχή, “πιστή στη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος” όπως λέει, καλεί όλους τους κατοίκους, ατομικά και συλλογικά να συμμετάσχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

  • Τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των σχολείων που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen.
  • Επίσης, μαθητές της πόλης θα συμμετάσχουν σε δεντροφύτευση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου.
  • Παράλληλα, για το επόμενο διάστημα, ζητά από τους πολίτες να διατυπώσουν καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν στα νοικοκυριά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό λεύκωμα, με τη συμβολή όλων στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Τέλος, το Σάββατο 15 Ιουνίου, το πρωί, με μεγάλο ενθουσιασμό, θα διοργανωθεί ένα πικ νικ στο πάρκο Λιθαρίτσια, για τα μικρά παιδιά του τόπου μας, τους μικρούς και εξίσου σημαντικούς Γιαννιώτες. “Θα είναι μια μέρα γιορτής, στη λήξη του σχολικού έτους, όπου όλοι μαζί θα απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον, ξεκινώντας έτσι μια σειρά δράσεων που θα μας φέρουν πιο κοντά στους πολύτιμους δημόσιους χώρους μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!