Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/12/21 ενημερωτική επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων  από τον Υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο περιφερειακό κέντρο πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, κ.Φατούρο Δημήτριο ,με θέμα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον” με τη συμμετοχή 49 μαθητών και μαθητριών της Στ΄τάξης του σχολείου.

Ο κ. Φατούρος αναφέρθηκε στο έργο των Ηνωμένων Εθνών για τους 17 στόχους ,οι οποίοι υιοθετήθηκαν το 2015 από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ με στόχο την ευημερία της ανθρωπότητας.

Στόχος της συζήτησης με τους μαθητές ήταν ο τρόπος που μπορεί να συμβάλλει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην τελική υλοποίησή τους μέχρι το 2030.Οι καλά ενημερωμένοι μαθητές έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για το πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος σε τοπικό,εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Διευθύντρια του 5ου Δ.Σχ. κ. Μπαρτζώκα Π. συγχαίρει την πρωτοβουλία των συναδέλφων κ. Κοκκίνη Θ. και κ. Στάικου Α. και ευχαριστεί τον κ. Φατούρο για την αποδοχή της πρόσκλησης. Κίνηση η οποία βοηθά στην εξωστρέφεια του σχολείου, αλλά και στην εκ βάθος ενημέρωση των πραγματικών προβλημάτων της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!