Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, αναφέρει ότι οι συγκρούσεις με τους ρώσους εισβολείς εξελίσσονται σε «πόλεμο φθοράς» ο οποίος, προειδοποίησε, θα μπορούσε να ευνοήσει τη Μόσχα και να της επιτρέψει να ανασυγκροτήσει τη στρατιωτική της δύναμη.

Σε άρθρο του στον Economist, ο στρατηγός Ζαλούζνι υπογραμμίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται ενίσχυση με προηγμένα συστήματα ώστε να ανταπεξέλθουν σε αυτήν τη νέα φάση του πολέμου ο οποίος συνεχίζεται για 21ο μήνα.

«Ο βασικός εξοπλισμός, όπως πύραυλοι και οβίδες, παραμένει αναγκαίος. Αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται προηγμένες στρατιωτικές δυνατότητες και τεχνολογίες ώστε να ξεφύγουν από έναν τέτοιο πόλεμο. Η πιο σημαντική είναι η αεροπορική δύναμη», δηλώνει.

Πέντε μήνες από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι επιτυχίες απέναντι στις καλά οχυρωμένες ρωσικές δυνάμεις είναι περιορισμένες και η έλευση του χειμώνα αναμένεται να επιβραδύνει την εκστρατεία του Κιέβου για την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών. Παράλληλα το Κίεβο φοβάται πως η Μόσχα θα εξαπολύσει νέο μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων με στόχο τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!