Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών: Να ανοίξουν όλες οι σχολικές αυλές
Η Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών ζητά ανοιχτές σχολικές αυλές όλο τον χρόνο, καθαριότητα, συντήρηση, προσωπικό και δωρεάν καλοκαιρινά camp από τον Δήμο.
Να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι σχολικές αυλές του Δήμου Ιωαννιτών, εκτός από τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, ζητά η Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών, καλώντας τους Συλλόγους Γονέων σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 18:00.
Η Ένωση Γονέων υπενθυμίζει ότι το καλοκαίρι του 2025, κάτω από την πίεση γονέων, κατοίκων και φορέων της πόλης, ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να μην κλειδώσει όλες τις σχολικές αυλές, ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Ωστόσο, όπως σημειώνει, η απόφαση αφορούσε μόνο εννέα σχολικές αυλές στον κεντρικό ιστό της πόλης, μόνο τις καθημερινές και μόνο από τις 18:00 έως τις 22:00.
Στην ανακοίνωση ασκείται κριτική στη δημοτική αρχή, καθώς, σύμφωνα με την Ένωση, αρχικά επιχείρησε να μεταθέσει στους Συλλόγους Γονέων την ευθύνη για τα κλειδιά και την ασφάλεια όσων βρίσκονταν στις αυλές. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι σχολικές αυλές παραμένουν κλειστές, παρότι πολλές από αυτές έχουν οριστεί ως ασφαλείς χώροι συγκέντρωσης σε περίπτωση κινδύνου.
Η Ένωση Γονέων τονίζει ότι έναν χρόνο μετά δεν έχει υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης παιδικών χαρών, ελεύθερων χώρων και χώρων άθλησης ή ψυχαγωγίας για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά. Υπογραμμίζει ότι το σχολείο, πέρα από χώρος μάθησης, είναι και χώρος κοινωνικοποίησης, ομαδικού παιχνιδιού, μοιρασιάς και αλληλεγγύης.
Στο πλαίσιο αυτό ζητά να παραμείνουν οι σχολικές αυλές ανοιχτές όλο τον χρόνο, κάθε μέρα, εκτός από τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, να ληφθούν μέτρα για την καθαριότητα και τη συντήρησή τους, να διατεθεί το αναγκαίο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία τους και να προχωρήσει ο Δήμος στη συντήρηση παιδικών χαρών και ελεύθερων χώρων, καθώς και στη δημιουργία νέων.
Παράλληλα, ζητά από τον Δήμο Ιωαννιτών να αναλάβει τη λειτουργία δωρεάν καλοκαιρινών camp στα σχολεία ή σε άλλους χώρους για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Με αυτές τις θέσεις, η Ένωση Γονέων θα τοποθετηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Ιουνίου, ζητώντας να ληφθούν ως απόφαση του σώματος.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033